Bill Treacher, aki Arthur Fowlert játszotta az EastEndersben, 92 éves korában elhunyt - közölte a családja.

A veterán színész a BBC szappanoperájának egyik eredeti szereplője volt, 1985-től 1996-ig szerepelt a sorozatban. Szombaton késő este távozott el.

A megtört szívű családi közlemény szerint: "Bill Treacher színész családja szomorúan jelenti be, hogy Bill 2022. november 5-én, szombaton késő este elhunyt. 92 éves volt, és az egészsége már egy ideje fokozatosan romlott. Nagyon szerette felesége, Kate, fia, Jamie és lánya, Sophie. Bill egy briliáns színész, csodálatos férj és apa volt, emellett pedig egy nagyon jó ember. Nagyon fog hiányozni. A család tisztelettel kéri, hogy ezekben a percekben tartsák tiszteletben békéjüket."

Treacher felesége Katherine Kessey ausztrál színésznő, akivel két közös gyermeke volt, és régóta Suffolkban éltek. A színész 2015-ben nyilvánosságra hozta, hogy ataxiában szenved, egy olyan betegségben, amely hatással lehet a koordinációra, az egyensúlyra és a beszédre. A betegség megfosztotta az EastEnders legendáját a járás képességétől, és ezzel gyakorlatilag végleg véget vetett színészi karrierjének. Először sétapálcára, majd keretre volt szüksége, mielőtt kerekesszéket kellett használnia a közlekedéshez.

Treacher 1996-ig szerepelt az EastEndersben, amikor is problémás karaktere börtönbe került egy olyan bűncselekményért, amelyet nem követett el. Miután egy erőszakos összetűzés során ütést kapott a fejére, kiengedték, de később agyvérzést szenvedett szeretett kertjében. A kórházban meghalt, a Fowler családot összetörve hagyta maga után. Miután karakterét megölték, Treacher szerepet kapott olyan filmekben, mint A muskétás (2001), Múmia mese (1998) és a Szent György és a sárkány (2004).

Az EastEnders szóvivője elmondta: "Nagy szomorúsággal értesültünk Bill Treacher haláláról. Az eredeti szereplőgárdánk egyik tagjaként Bill egy nagyon szeretett karaktert alkotott meg Arthur Fowler személyében, és Wendy Richarddal együtt egy ikonikus családot teremtettek a Fowlerekből, akik a mai napig a sorozat középpontjában állnak. Bill 1996-ban hagyta el az EastEnders-t, így az, hogy még mindig ilyen szeretettel gondolnak rá és az általa megalkotott Arthur karakterére, igazi bizonyság munkásságára és az általa megalkotott Arthurra."

"Billre mindig emlékezni fognak sármjáról, humorérzékéről - a mosolya beragyogta a szobát - és ami még fontosabb, hogy családos ember volt, aki odaadóan törődött a feleségével és a gyerekeivel.Billt örökre nagy szeretettel fogja tisztelni mindenki az EastEndersnél és mindazok, akik szerették őt nézni. Nyugodj békében Bill, és köszönjük az emlékeket." - búcsúzott a szóvivő.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából