Elhunyt a Cinema Paradiso sztárja, Jacques Perrin

Meghalt Jacques Perrin francia színész, rendező és producer, aki évtizedekig meghatározó szereplője volt mind a francia, mind az olasz filmművészetnek. Ő volt Giuseppe Tornatore Oscar-díjas Cinema Paradiso című filmjének egyik szereplője. 80 éves volt.

"A család mérhetetlen szomorúsággal értesíti önöket Jacques Perrin filmrendező haláláról, aki április 21-én, csütörtökön hunyt el Párizsban. Békésen távozott" - jelentette be Perrin családja az Agence France Press hírügynökségnek küldött közleményében. A halál okát nem pontosították.

Az 1941. július 13-án Párizsban született Perrin az 1950-es évektől kezdve több mint 70 filmben szerepelt, másokban társrendező volt, köztük a Philippe Labróval közösen forgatott, a vándormadarakról szóló, Oscar-díjra jelölt Vándormadarak (2001) című filmben.

A halk szavú színész első főszerepét az olasz Claudia Cardinale oldalán kapta Valerio Zurlini A lány egy bőrönddel című filmjében, amely 1961-ben Cannes-i Filmfesztivál versenyszekciójában is szerepelt.

Perrin tucatnyi film társproducere is volt, ezek közé tartozik Costa Gavras Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája (1969) című filmje, amely 1969-ben elnyerte a legjobb külföldi film és a legjobb vágás Oscar-díját, valamint az unokaöccse, Christophe Barratier által rendezett Kóristák (2004), amely Franciaországban hatalmas kasszasiker volt.

Perrin természetvédelem és ökológia iránti elkötelezettségét tükrözi, hogy utolsó filmszerepét a Frédéric Tellier által rendezett Goliath című környezetvédelmi thrillerben játszotta, amelyet márciusban mutattak be Franciaországban.

62 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#nonumbers

Jacques Perrin

szül. 1941. 07. 13. - elhunyt 2022. 04. 22.
Párizs, Franciaország
Az 1941. július 13-án Párizsban született Perrin az 1950-es évektől kezdve több mint 70 filmben szerepelt, másokban társrendező volt, köztük a Philippe Labróval közösen forgatott, a vándormadarakról szóló, Oscar-díjra jelölt Vándormadarak (2001) című filmben. A halk szavú színész első főszerepét az olasz Claudia Cardinale... több»