Elhunyt Jean-Louis Trintignant, César-díjas színész

91 éves korában elhunyt Jean-Louis Trintignant, a César-díjas színész.

Pályafutása során 146 produkcióban működött közre, legismertebb alakításai olyan nagysikerű filmekben láthatók, mint a Szerelem, a Három szín: piros, a Tűzvonalban és A postakocsi. Halálának hírét felesége, Marianne Hoepfner közölte a nyilvánossággal.

A már említett Szerelem című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó César-díjat, korábban pedig az Aki szeret engem, vonatra száll, a Fiesta, a már említett Három szín: piros és a La femme de ma vie című filmekben nyújtott teljesítményéért jelölték a rangos elismerésre.

Trintignant közismert volt arról, hogy amikor csak tehette, került a nyilvánosságot, szakmai körökben úgy ismerték, mint aki kizárólag a mesterségére szeret koncentrálni, azonban magánélete nem volt tragédiáktól mentes. Mindkét lányát elvesztette, Marie-t a rocksztárként ismert Bertrand Cantat gyilkolta meg 2003-ban, Pauline pedig kilenc hónapos csecsemőként halt meg.

A színészt fia, Vincent és felesége, Marianne gyászolják. Nyugodjon békében!

84 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Jean-Louis Trintignant

Jean-Louis Trintignant

szül. 1930. 12. 11. - elhunyt 2022. 06. 17.
Piolenc, Vaucluse, Franciaország
Jean-Louis Trintignant 1930. december 11-én született Piolenc-ben, Franciaországban. Édesanyja Calire, édesapja Raoul Trintignant. Jómódú családból származik, nagybátyja az ismert autóversenyző, Louis Trintignant, aki gyakorlás közben vesztette életét a versenypályán. Másik nagybátyja, Maurice Trintignant Formula 1-es pilóta... több»