Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Szerelem
 
De Matt   2019. 03. 27.

legújabb vélemény

A legmagasabb csúcsokon

Ez a film minden bizonnyal a filmtörténet legjobb 15-20 filmjének egyike. Nem szeretnék sorrendet felállítani, de talán egy magasságban van Bergman Úrvacsorájával, Szabó Mefisztójával, vagy Donnersmerck alkotásával, A mások életével és sorolhatnánk. Haneke elképesztően nagyot tud alkotni azzal, hogy tükröt tart a társadalom felé. Könyörtelen, de ugyanakkor finom is tud lenni, és olyan szögből mutatja meg a világot, hogy csak ámulunk: Lám, lám, igen, ez az, amit nem akarunk tudomásul venni. Kötelező megnézni, de csak azoknak, akik a valóban jó filmeket imádják!

 
Berto49   2017. 10. 16.

Két nagyszerű színész egy olyan Haneke-filmben, amely bizonyos szempontból szakít a rendező eddigi érzelemmentes, objektív látásmódjával. Természetesen a címből fakadó esetleges szentimentalizmusról szó sem lehet, de a kamaszként szerelmes két idős ember elkerülhetetlen tragédiáját együttérzéssel, megértéssel vitte a filmvászonra a Cannes-ban duplázó rendező zseni. Igazából kamaradarab, mert az esetlegesen feltűnő mellékszereplők nem képesek az adott házaspár mikrokozmoszába helyet találni, ők ketten csak egymásra és a kitartó, szenvedélyes szerelmükre számíthatnak. Gondolom, rendezői tudatosság volt Trintignant választása, hiszen a 46 évvel ezelőtti nagy sikert arató „Egy férfi és egy nő” című Lelouch-filmben már hitelesen alakította a rajongó szerelmest, ugyanígy Riva is felejthetetlen volt a hét évvel korábbi „Szerelmem, Hirosima” című Resnais-filmben.


 
ANdraS   2014. 12. 04.

Az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Tökéletes szinészek, gyönyörű forgatókönyv, abszolut professzionális rendezés. Vigyáz, az, hogy ilyen idős színészek játszanak benne, annak nincs semmilyen hatása a film atraktivitására - javaslom mindenkinek!

 
Varga_Júlia   2018. 03. 03.

Remek film egy olyan témáról, amivel sokan hajlamosak elegánsan nem foglalkozni, hiszen ez az élet rendje. Haneke pedig olyan finoman nyúl a témához, mint egy gondos ápoló: nem kényszerít, nem bánt és nem erőltet, csak hagyja, hogy történjenek az események. Úgyis mindannyian tudjuk, hova vezet egy ilyen folyamat, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne szépen végigmenni rajta.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Mélyenszántó érzéseket közvetítő dráma. Akinek az Ötödik elem a kedvenc filmje, annak nem ajánlom. Ebben az esetben a felszínnél sokkal de sokkal mélyebbre kell ásni.

 
AE1205SB   2015. 10. 08.

Újabb nehezen emészthető remekmű Hanake-tól, ami a rendező szokásos stílusa ellenére mélyen humánus és érzelmeket kifacsaró dráma, az élet elmúlásáról és arról az egyetemes, szavakkal nem nagyon megfogalmazható erőről, ami két embert összetart. A színészi játék külön zseniális és létfontosságú részét képezi az alkotásnak, enyhítve a már-már elviselhetetlen leépülés és szenvedést.

 
Teófil   2015. 05. 07.

Ez a film letaglózott! Csodálatos és egyben hátborzongató. Megrendítő, hogy a rendező, Michael Haneke mennyire realistán festi meg az elmúlást. Nekem tökéletesen rendben volt, minden perce tetszett. Emmauelle Riva pedig egy nagyszerű színésznő, pazar alakítás!

A film összbevétele 19 851 452 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film valóságos díjözönt hozott a rendezőnek. "Bezsebelte" többek között a BAFTA két díját (a legjobb nem angol nyelvű film és Riva számára a legjobb női főszereplő), Cannes: Arany Pálma, a francia filmes César-díj öt kategóriája, az Európai Filmakadémia négy díja, Golden Globe, Oscar (legjobb idegen nyelvű film) és még hosszan lehetne sorolni.

(Berto49)
 

Emmanuelle Riva a forgatás ideje alatt a filmbeli lakásban élt, hogy jobban beleélje magát szerepébe.

(wintermat)
 

brit operaénekes 2. filmszerepe.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.