Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Szerelem (2012)

Amour
Filmadatlap
 
20
Szereplők
13
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 
Péter Fazekas   2021. 11. 13.

legújabb vélemény

0
Nem semmi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Fantasztikus film.

 
ANdraS   2014. 12. 04.

2

Az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Tökéletes színészek, gyönyörű forgatókönyv, abszolút professzionális rendezés. Vigyázz, annak, hogy ilyen idős színészek játszanak benne, nincs semmilyen hatása a film attraktivitására! Javaslom mindenkinek.

 
Berto49   2017. 10. 16.

1

Két nagyszerű színész egy olyan Haneke-filmben, amely bizonyos szempontból szakít a rendező eddigi érzelemmentes, objektív látásmódjával. Természetesen a címből fakadó esetleges szentimentalizmusról szó sem lehet, de a kamaszként szerelmes két idős e... több»

 
jakedave   2021. 04. 06.

1
Az elmúlás sosem költői

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A nehéz és nyomasztó témákra különösen fogékony osztrák filmrendező, Michael Haneke szerzői filmjének megtekintése csak nagy lelkierővel bíró nézőknek ajánlott. Az alkotásban egy párizsi idős házaspár, név szerint Georges és Anne történetét ismerjük ... teljes kritika»

 
Varga_Júlia   2018. 03. 03.

0

Remek film egy olyan témáról, amivel sokan hajlamosak elegánsan nem foglalkozni, hiszen ez az élet rendje. Haneke pedig olyan finoman nyúl a témához, mint egy gondos ápoló: nem kényszerít, nem bánt és nem erőltet, csak hagyja, hogy történjenek az ese... több»

 
De Matt   2019. 03. 27.

0
A legmagasabb csúcsokon

Ez a film minden bizonnyal a filmtörténet legjobb 15-20 filmjének egyike. Nem szeretnék sorrendet felállítani, de talán egy magasságban van Bergman Úrvacsorájával, Szabó Mefisztójával, vagy Donnersmerck alkotásával, A mások életével és sorolhatnánk. Haneke elképesztően nagyot tud alkotni azzal, hogy tükröt tart a társadalom felé. Könyörtelen, de ugyanakkor finom is tud lenni, és olyan szögből mutatja meg a világot, hogy csak ámulunk: Lám, lám, igen, ez az, amit nem akarunk tudomásul venni. Kötelező megnézni, de csak azoknak, akik a valóban jó filmeket imádják!

 
irongozu   2015. 11. 21.

0

Mélyenszántó érzéseket közvetítő dráma. Akinek az Ötödik elem a kedvenc filmje, annak nem ajánlom. Ebben az esetben a felszínnél sokkal de sokkal mélyebbre kell ásni.

A film összbevétele 19 851 452 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film valóságos díjözönt hozott a rendezőnek. "Bezsebelte" többek között a BAFTA két díját (a legjobb nem angol nyelvű film és Riva számára a legjobb női főszereplő), Cannes: Arany Pálma, a francia filmes César-díj öt kategóriája, az Európai Filmakadémia négy díja, Golden Globe, Oscar (legjobb idegen nyelvű film), és még hosszan lehetne sorolni.

(Berto49)
 

Emmanuelle Riva a forgatás ideje alatt a filmbeli lakásban élt, hogy jobban beleélje magát szerepébe.

(wintermat)