Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Szerelem
 
De Matt   2019. 03. 27.

legújabb vélemény

0
A legmagasabb csúcsokon

Ez a film minden bizonnyal a filmtörténet legjobb 15-20 filmjének egyike. Nem szeretnék sorrendet felállítani, de talán egy magasságban van Bergman Úrvacsorájával, Szabó Mefisztójával, vagy Donnersmerck alkotásával, A mások életével és sorolhatnánk. Haneke elképesztően nagyot tud alkotni azzal, hogy tükröt tart a társadalom felé. Könyörtelen, de ugyanakkor finom is tud lenni, és olyan szögből mutatja meg a világot, hogy csak ámulunk: Lám, lám, igen, ez az, amit nem akarunk tudomásul venni. Kötelező megnézni, de csak azoknak, akik a valóban jó filmeket imádják!

 
Berto49   2017. 10. 16.

1

Két nagyszerű színész egy olyan Haneke-filmben, amely bizonyos szempontból szakít a rendező eddigi érzelemmentes, objektív látásmódjával. Természetesen a címből fakadó esetleges szentimentalizmusról szó sem lehet, de a kamaszként szerelmes két idős e... több»


 
ANdraS   2014. 12. 04.

1

Az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Tökéletes szinészek, gyönyörű forgatókönyv, abszolut professzionális rendezés. Vigyáz, az, hogy ilyen idős színészek játszanak benne, annak nincs semmilyen hatása a film atraktivitására - javaslom mindenkinek!

 
Varga_Júlia   2018. 03. 03.

0

Remek film egy olyan témáról, amivel sokan hajlamosak elegánsan nem foglalkozni, hiszen ez az élet rendje. Haneke pedig olyan finoman nyúl a témához, mint egy gondos ápoló: nem kényszerít, nem bánt és nem erőltet, csak hagyja, hogy történjenek az ese... több»

 
irongozu   2015. 11. 21.

0

Mélyenszántó érzéseket közvetítő dráma. Akinek az Ötödik elem a kedvenc filmje, annak nem ajánlom. Ebben az esetben a felszínnél sokkal de sokkal mélyebbre kell ásni.

 
AE1205SB   2015. 10. 08.

0

Újabb nehezen emészthető remekmű Hanake-tól, ami a rendező szokásos stílusa ellenére mélyen humánus és érzelmeket kifacsaró dráma, az élet elmúlásáról és arról az egyetemes, szavakkal nem nagyon megfogalmazható erőről, ami két embert összetart. A szí... több»

 
Teófil   2015. 05. 07.

0

Ez a film letaglózott! Csodálatos és egyben hátborzongató. Megrendítő, hogy a rendező, Michael Haneke mennyire realistán festi meg az elmúlást. Nekem tökéletesen rendben volt, minden perce tetszett. Emmauelle Riva pedig egy nagyszerű színésznő, pazar alakítás!

Galéria (8)

Videók (1)

A film összbevétele 19 851 452 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a film valóságos díjözönt hozott a rendezőnek. "Bezsebelte" többek között a BAFTA két díját (a legjobb nem angol nyelvű film és Riva számára a legjobb női főszereplő), Cannes: Arany Pálma, a francia filmes César-díj öt kategóriája, az Európai Filmakadémia négy díja, Golden Globe, Oscar (legjobb idegen nyelvű film) és még hosszan lehetne sorolni.

(Berto49)
 

Emmanuelle Riva a forgatás ideje alatt a filmbeli lakásban élt, hogy jobban beleélje magát szerepébe.

(wintermat)
 

brit operaénekes 2. filmszerepe.

(Mavil)