Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Vélemények: Szerelem (2012)

 
De Matt   2019. 03. 27.

legújabb vélemény

A legmagasabb csúcsokon

Ez a film minden bizonnyal a filmtörténet legjobb 15-20 filmjének egyike. Nem szeretnék sorrendet felállítani, de talán egy magasságban van Bergman Úrvacsorájával, Szabó Mefisztójával, vagy Donnersmerck alkotásával, A mások életével és sorolhatnánk. Haneke elképesztően nagyot tud alkotni azzal, hogy tükröt tart a társadalom felé. Könyörtelen, de ugyanakkor finom is tud lenni, és olyan szögből mutatja meg a világot, hogy csak ámulunk: Lám, lám, igen, ez az, amit nem akarunk tudomásul venni. Kötelező megnézni, de csak azoknak, akik a valóban jó filmeket imádják!

 
Berto49   2017. 10. 16.

Két nagyszerű színész egy olyan Haneke-filmben, amely bizonyos szempontból szakít a rendező eddigi érzelemmentes, objektív látásmódjával. Természetesen a címből fakadó esetleges szentimentalizmusról szó sem lehet, de a kamaszként szerelmes két idős ember elkerülhetetlen tragédiáját együttérzéssel, megértéssel vitte a filmvászonra a Cannes-ban duplázó rendező zseni. Igazából kamaradarab, mert az esetlegesen feltűnő mellékszereplők nem képesek az adott házaspár mikrokozmoszába helyet találni, ők ketten csak egymásra és a kitartó, szenvedélyes szerelmükre számíthatnak. Gondolom, rendezői tudatosság volt Trintignant választása, hiszen a 46 évvel ezelőtti nagy sikert arató „Egy férfi és egy nő” című Lelouch-filmben már hitelesen alakította a rajongó szerelmest, ugyanígy Riva is felejthetetlen volt a hét évvel korábbi „Szerelmem, Hirosima” című Resnais-filmben.


 
ANdraS   2014. 12. 04.

Az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Tökéletes szinészek, gyönyörű forgatókönyv, abszolut professzionális rendezés. Vigyáz, az, hogy ilyen idős színészek játszanak benne, annak nincs semmilyen hatása a film atraktivitására - javaslom mindenkinek!

 
Varga_Júlia   2018. 03. 03.

Remek film egy olyan témáról, amivel sokan hajlamosak elegánsan nem foglalkozni, hiszen ez az élet rendje. Haneke pedig olyan finoman nyúl a témához, mint egy gondos ápoló: nem kényszerít, nem bánt és nem erőltet, csak hagyja, hogy történjenek az események. Úgyis mindannyian tudjuk, hova vezet egy ilyen folyamat, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne szépen végigmenni rajta.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Mélyenszántó érzéseket közvetítő dráma. Akinek az Ötödik elem a kedvenc filmje, annak nem ajánlom. Ebben az esetben a felszínnél sokkal de sokkal mélyebbre kell ásni.

 
AE1205SB   2015. 10. 08.

Újabb nehezen emészthető remekmű Hanake-tól, ami a rendező szokásos stílusa ellenére mélyen humánus és érzelmeket kifacsaró dráma, az élet elmúlásáról és arról az egyetemes, szavakkal nem nagyon megfogalmazható erőről, ami két embert összetart. A színészi játék külön zseniális és létfontosságú részét képezi az alkotásnak, enyhítve a már-már elviselhetetlen leépülés és szenvedést.

 
Teófil   2015. 05. 07.

Ez a film letaglózott! Csodálatos és egyben hátborzongató. Megrendítő, hogy a rendező, Michael Haneke mennyire realistán festi meg az elmúlást. Nekem tökéletesen rendben volt, minden perce tetszett. Emmauelle Riva pedig egy nagyszerű színésznő, pazar alakítás!

 
portal91   2016. 06. 24.

Nagyon szép film és elég drámai, megvan a kellő hatása az emberre. Öregek a főszereplők, de egy percre se tűnt fel, hogy hátrány lenne, jó a film menete nagyon tetszik!

 
Maxima   2016. 12. 15.

Érzelmileg nagyon is megfogó, lelkileg hatásos dráma, amiben profin és meggyőzően alakítanak az idős színészek. Van mondanivalója a filmnek. Jól összerakott alkotás.

 
fazekasanett92   2016. 12. 13.

Számomra túl nehéz és szívhez szóló volt a film , zseniális a rendezés mégis kissé sok volt. Egyszer érdemes megnézni mert tanulságos és sok mondanivalója van. Szép és sokatmondó a befejezés.

 
Mócii   2015. 06. 26.

Többször nézhető film. Tele van érzelemmel! Nekem minden tetszett benne: kiváló rendezés, forgatókönyv és hihetetlenül jó színészek! Én újra és újra megnézem, ha tehetem!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.