Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
24
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
5
Videók
 
Berto49   2018. 03. 18.

Kitartó türelem kell a Haneke-filmekhez. A kínosan hosszú, látszatra semmitmondó snittek gondolkodásra késztetik a nézőt, a rendező meg alig ad támpontot a felvetődött kérdésekre. Az osztrák születésű, de mára már franciává lett filmkészítő sztárnak úgy gondolom, hogy nem volt része egy igazi családban meglévő érzelmek megtapasztalására, vagy, ha igen azt nagyon ügyesen titkolja. Olyan, mint a film egyik szereplője, Thomas Laurent, a bakfis apja, aki el is mondja, hogy béna az érzelmek kimutatására, a szeretetre. A mindent igényt kielégítő anyagi helyzet ellenére ilyen családban élni maga lehet a pokol, meg is lehet érteni a kissé demens Georges nagypapa, de a felnőttkor küszöbén álló Eve suicid hajlamát is. Van egy óriási szereposztási baklövés; én mint színészt nagyra becsülöm Toby Jonest, de a kinézetével vőlegényként szerepeltetni a legmulatságosabb komédiába illik, bár nem hiszem, hogy ez humornak lett szánva.

 
bahhama   2018. 01. 26.

Vegyes érzelmekkel néztem a filmet. Az események töredezettek, a helyszín szép, a szereplők között nincs valóságos kapcsolat. Kimondatlan érzelmek, belső feszültségek jellemzik a családot. Megis elgondolkodtató, vajon a mi életünkben mennyire vagyunk nyitottak és tudjuk feloldani a konfliktusokat, nyílt kommunikációval és az érzelmek kifejezésével. Ebből a szempontból jó a film.


 
EDUARD98   2017. 07. 29.

Kicsit vegyes érzéseim , a film tele van ötletekkel, de keveset sikerült belőle kihozni. Úgy értem, sokkal több is volt ebben a témában, úgyhogy nekem ez csak amolyan közepes élmény volt.

 
dosty   2017. 07. 17.

Tetszett, hogy a film nem ígért többet, mint amennyit teljesíteni tudott. Nincs túlbonyolítva a történet, egyszerű és letisztult és szerintem ez nem csupán nagyszerű, de merész megoldás is egyben. Bepillantást nyújt egy olyan világba, amely a legtöbb embernek ismeretlen, és a történéseket valós formájukban, következetesen tárja fel.

 
Denisqoo   2017. 06. 23.

Nagyon okos film, ami igazán mélyre néz az emberi kötelékeket illetően. Kellemes élmény volt, érdemes megnézni a trailert, elolvasni a filmtartalmat, és ha felkeltette az érdeklődésed, szerintem nem is fog csalódást okozni.

Mathieu Kassovitz
Toby Jones
Jean-Louis Trintignant
Laura Verlinden
Franz Rogowski
Nabiha Akkari
Hassam Ghancy
Fantine Harduin
 
Elmondható, hogy a Happy End keserű, lehangoló, de nagyon-nagyon realista. Nem mutat újat, azonban a törzsgyökeres Haneke rajongóknak nagyon fog tetszeni, hiszen gyakorlatilag összefoglalja a rendező összes eddigi munkáját. Olyan az egész, mintha egy rég nem látott ismerőst köszöntenél. 75/100 több»
 
Amikor híre ment, hogy Michael Haneke új filmje épp Calais-ban, a francia menekült sátorváros környékén fog játszódni, mindenki biztosra vette, hogy az osztrák zsenitől egy húsba vágó társadalomkritikát kapunk majd. Tévedtünk. 70/100 több»
 
De ha a Happy End csak egy látlelet, annak végül is kiváló: a 13 éves unokától a 85 éves nagyapáig teljes körűen mutatja be, hogyan lehet szeretet, emberség nélkül leélni úgy egy életet, hogy abból szinte már menekülni akarjunk a végén. És hogy ehhez nem kell az alkotók által előszeretettel vászonra vitt pszichopaták vagy bizarr vonásokkal rendelkező alakok közé tartoznunk, csak következetesen elrontani az életünket.

8/10 több»
 

Jean-Louis Trintignant 2003-ban vonult vissza a színészkedéstől. Csak a rendező, Michael Haneke miatt vállalt szerepet a Happy Endben.

(hp )
 

Michael Haneke igen termékeny rendező. Pályafutása során korábban még nem fordult elő, hogy öt év teljen el két filmje között.

(hp )
 

Michael Haneke rendező és Isabelle Huppert negyedik közös filmje.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.