Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Happy End (2017)

Happy End
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
5
Videók

Galéria (15)

Mathieu Kassovitz
Toby Jones
Jean-Louis Trintignant
Laura Verlinden
Hassam Ghancy
Fantine Harduin

Videók (5)

 
EDUARD98   2019. 07. 29.

legújabb vélemény

0

Kicsit vegyes érzéseim , a film tele van ötletekkel, de keveset sikerült belőle kihozni. Úgy értem, sokkal több is volt ebben a témában, úgyhogy nekem ez csak amolyan közepes élmény volt.

 
Berto49   2018. 03. 18.

0

Kitartó türelem kell a Haneke-filmekhez. A kínosan hosszú, látszatra semmitmondó snittek gondolkodásra késztetik a nézőt, a rendező meg alig ad támpontot a felvetődött kérdésekre. Az osztrák születésű, de mára már franciává lett filmkészítő sztárnak ... több»

 
bahhama   2018. 01. 26.

0

Vegyes érzelmekkel néztem a filmet. Az események töredezettek, a helyszín szép, a szereplők között nincs valóságos kapcsolat. Kimondatlan érzelmek, belső feszültségek jellemzik a családot. Megis elgondolkodtató, vajon a mi életünkben mennyire vagyunk... több»

 
miki   2017. 06. 10.

0

Van egyfajta jó humora, de nincs elidétlenkedve. Penge éles a sztori, szinte vág és ott dolgozik az emberben még órák múlva is. Egyszóval nem csak élvezetes, de lehet rajta agyalni is. Az biztos, hogy én még meg fogom nézni jó néhányszor.

 
dosty   2017. 07. 17.

0

Tetszett, hogy a film nem ígért többet, mint amennyit teljesíteni tudott. Nincs túlbonyolítva a történet, egyszerű és letisztult és szerintem ez nem csupán nagyszerű, de merész megoldás is egyben. Bepillantást nyújt egy olyan világba, amely a legtöbb... több»

 
Denisqoo   2017. 06. 23.

0

Nagyon okos film, ami igazán mélyre néz az emberi kötelékeket illetően. Kellemes élmény volt, érdemes megnézni a trailert, elolvasni a filmtartalmat, és ha felkeltette az érdeklődésed, szerintem nem is fog csalódást okozni.

A film összbevétele 2 610 794 dollár volt (imdb.com).

 

Jean-Louis Trintignant 2003-ban vonult vissza a színészkedéstől. Csak a rendező, Michael Haneke miatt vállalt szerepet a Happy Endben.

(hp)
 

Michael Haneke igen termékeny rendező. Pályafutása során korábban még nem fordult elő, hogy öt év teljen el két filmje között.

(hp)
 

Michael Haneke rendező és Isabelle Huppert negyedik közös filmje.

(hp)
 

Akárcsak a Szerelem, Jean-Louis Trintignant és Isabelle Huppert ismét apát és lányát alakítja.

(hp)
 
Elmondható, hogy a Happy End keserű, lehangoló, de nagyon-nagyon realista. Nem mutat újat, azonban a törzsgyökeres Haneke rajongóknak nagyon fog tetszeni, hiszen gyakorlatilag összefoglalja a rendező összes eddigi munkáját. Olyan az egész, mintha egy rég nem látott ismerőst köszöntenél. 75/100 több»
 
Amikor híre ment, hogy Michael Haneke új filmje épp Calais-ban, a francia menekült sátorváros környékén fog játszódni, mindenki biztosra vette, hogy az osztrák zsenitől egy húsba vágó társadalomkritikát kapunk majd. Tévedtünk. 70/100 több»