83 évesen elhunyt Tina Turner énekesnő és színésznő.

“Vele a világ egy zenei legendát és egy példaképet veszít el” - írja Bernard Doherty, az énekesnő szóvivője. A halál okát egyelőre nem közölték a nyilvánossággal, Tina Turner otthonában, a Zürich melletti Küsnachtban, Svájcban hunyt el.

1939. november 26-án a Tennessee állambeli Nutbushban Anna Mae Bullockként született, a hatvanas években vált világhírűvé a Ike & Tina Turner Revue nevű zenei formációval. A nevéhez olyan népszerű dalok kötődnek, mint a What's Love Got To Do With It, a Private Dancer és a The Best. Zenei pályafutása során közel 180 millió albumot adott el és 12 Grammy-díjjal ismerték el munkásságát.

Mindemellett szerepelt a Mad Max 3. - Az Igazság csarnokán innen és túl, az Elszakadás, a Tommy és Az utolsó akcióhős című produkciókban.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ

 

#1
Tina Turner

Tina Turner

szül. 1939. 11. 26. - elhunyt 2023. 05. 24.
Nutbush, Tennessee, Amerikai Egyesült Államok
Tina Turner Anna Mae Bullock néven született 1939. november 26-án a Tennessee államban található Nutbushban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja Zelma Bullock gyári munkás, édesapja Richard Bullock baptista segédlelkész és munkavezető. Miután szülei elváltak, őt és nővérét a nagymamájuk nevelte fel. Középiskolai... több»