Emmy 2019: Tévétörténeti rekordot döntött a Trónok harca utolsó évada

Az HBO abszolút dominált az Emmy-díj jelöltjeinek számában, a Trónok harca megismételhetetlennek tűnő tévétörténeti rekordot döntött.

Az amerikai Tévéakadémia nyilvánosságra hozta az idei Emmy-díjak jelöltjeit, mely igazán komoly meglepetést nem okozott, azonban jól rámutatott a Netflix és az HBO dominanciájára.

Utóbbi összesen 137 jelölést kapott, ami egészen elképesztőnek számít, még akkor is, ha szétosszuk az egyes produkcióra. Arról nem is beszélve, hogy már önmagában a 137 jelölés rekordnak számít az Emmy történetében, melyből csak a Trónok harca sokat vitatott utolsó szezonja 32 kapott, ami szintén gigászi rekord. Remek számokat produkált az idei év legjobb sorozatának kikiáltott Csernobil is, mely 19 kategóriában esélyes a 71. Emmy-gálán, de kijutott jelölésekből a Barrynek is, melynek alkotói 17 kategória miatt izgulhatnak majd a Los Angelesben megrendezett eseményen.

A 117 kategóriában jelölt Netflix nem lehet maradéktalanul elégedett, mert bár tavalyhoz képest tudott új jelöléseket begyűjteni, azonban nem mellékes tény, hogy a streaming szolgáltató költségvetése sokszorosa az HBO-énak, és ennek ellenére sem tudott lépéselőnybe kerülni. A szolgáltató legtöbb jelölést kapó szériáinak a When They See Us (16) és a Russian Doll (13) bizonyultak.  

A gálára 2019. szeptember 22-én kerül sor a Los Angeles-i Microsoft Theater-ben, az eseményt élőben a Fox közvetíti.