A tavalyi év folyamán ünnepelte negyvenedik születésnapját Ridley Scott kultikusnak számító A nyolcadik utas: a Halál című film, amelyből az elmúlt évtizedek során egy egész franchise épült ki.

Persze egy évvel ezelőtt még lehetetlenség volt megjósolni mi is vár majd a teljes emberiségre, mindenesetre talán sokaknak jó lehet látni, hogy ezekben a nehéz napokban is vannak olyanok, akik igyekeznek némi humort csempészni mások életébe.

És egész biztosan sokan szembesülhettek azzal az utóbbi hetekben, hogy szinte képtelenség szájmaszkhoz jutni, az Alien rajongók számára nagy valószínűséggel talán derítő látványt nyújthat az a néhány fotó, amelyet a Lady Frankeinsten tett közzé a Facebookon.

Nem csupán “mutatós”, hanem hatékony védelmet nyújt a xenomorf stílusú szájmaszk, bár arra egyelőre kicsi az esély, hogy bolti forgalomba is kerü. Persze a készítő némi kompromisszumot is kénytelen volt belevinni a koncepcióba, hiszen filmben látható “arctámadóval” szemben ez a kivitelezés “csupán” a légzőszerveket takarja el.

Azoknak pedig, akiknek esetleg nem lenne ismerős ez a különös és félelmetes lény, ajánljuk ezekre a napokra Ridley Scott filmjét, csekkoljátok az előzetest, amely garantáltan megalapozza a hangulatot.