Ennél jobb hírt nem is kaphattak volna a Mátrix rajongói

Már az is örömteli hír volt milliók számára, hogy készül a Mátrix: Feltámadások, az pedig még nagyobb, hogy az eredeti szereplőgárda jelentős része is visszatér rá. Most pedig újabb jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis kiderült, hogy kik felelnek majd az akciójelenetekért.

Az ezredforduló egyik meghatározó sci-fi trilógiájának negyedik részét az a Lana Wachowski rendezi, aki testvérével az első három filmet is vászonra álmodta. Ebből a szempontból tehát a lehető legjobb kezekben van a Mátrix: Feltámadások. Ám mivel az első három filmet jelentősen meghatározta azok egyedi látványvilága és az akkor korszakalkotónak ható akciójelenetek. Éppen ezért a rajongók joggal várják el a folytatástól, hogy ne csak hozza ezt a szintet, de a mai technológiákat adaptálva és az új trendeket követve csak még izgalmasabb és látványosabb legyen.

Itt jön a képbe Chad Stahelski és David Leitch párosa, akik jó húsz évvel ezelőtt az eredeti trilógiában még mint kaszkadőrök vettek részt. Azóta sok idő eltelt, ők pedig már nem egyszerű kaszkadőrök, de amolyan szakértő tanácsadók is egyben. Hogy csak egyetlen franchise-t említsünk, amely az ő jóvoltukból lett olyan, amilyen: ők feleltek a John Wick trilógia akciójeleneteiért is. Ennél jobb ajánlólevél a Mátrix: Feltámadások-hez aligha kellhet.

Chad Stahelski nemrégiben egy interjú során arról beszélt, hogy mekkora öröm volt számukra újra azzal a stábbal dolgozni, akikkel a 2000-es évek elején is. Egyfajta családi újra egyesülésként élték meg a dolgot. Ami viszont ennél sokkal fontosabb, hogy sok más akciófilmmel ellentétben a Mátrix: Feltámadások esetében Lana Wachowski nem bízza másra a piszkos munkát. Míg más filmeknél előszeretettel adják át az akciójelenetek forgatását és rendezését a B-csapatnak, addig a Mátrix: Feltámadások esetében ezeket kivétel nélkül Lana Wachowski rendezi, aki tehát megbízta a Chad Stahelski-David Leitch párost, hogy segítsenek neki az akciók megkoreografálásában.

A Mátrix: Feltámadások forgatása jelenleg szünetel a koronavírus-járvány miatt, de ahogy világszerte egyre több helyen elkezdik apránként enyhíteni a korlátozásokat, úgy lassan újra mozgásba lendülhet a filmipar is. Azt viszont még így is nehéz lenne megjósolni, hogy a film tartani tudja-e majd a 2021. május 21-re kiírt premierdátumát.