2018.02.13   szerző: hp   hozzászólások: 0

A MeToo és TimesUp mozgalom az Oscar-díjra jelölt színészt is elérte. Vajon milyen hatással lesz ez a karrierjére?

Erőszakoskodással és súlyos testi sértéssel vádolják Michael Fassbendert

A MeToo és a TimesUp mozgalom nem csak a szexuális zaklatásokat hozta felszínre az utóbbi hónapokban, hanem olyan ügyeket is, melyek felett korábban szemet hunytak, vagy ignoráltak. A tegnapi nap folyamán került rivaldafénybe Michael Fassbender egy korábbi ügye, mely elég negatívan érintheti a színész pályafutását.

Az eset egészen 2010 márciusáig nyúlik vissza, amikor Fassbender akkori párja, Sunawin "Leasi" Andrews 100 yardos távolságtartási végzést nyújtott be a színész ellen, számolt be a róla a The Daily Beast. A sztárnak nem csak a nőtől, de annak 18 éves lányától és 3 éves fiától is távol kellett tartania magát. Andrews 24 ezer dollárt követelt, hogy ebből fizesse ki kórházi ellátását az esetet követően, de az iratokban az is szerepelt, hogy Fassbender vegyen részt egy 52 hetes intervenciós programban. A kereset mögött két 2009-es ügy áll.

Andrews elmondása szerint 2009. november 18-án Fassbender és ő együtt vacsoráztak, amikor az étteremben megjelent a nő korábbi élettársa.

"Michael ivott és ideges lett. A hazafelé vezető úton veszélyesen és gyorsan hajtott, miközben üvöltözött velem. Könyörögtem neki, hogy állítsa meg az autót, ugyanis attól féltem, hogy baleset lesz a vége, ráadásul a gyermekem ott aludt a hátsó ülésen" - árulta el. Miután sikerült kiszállnia az autóból, a színész erőszakoskodni kezdett, melyet követően a nő kórházba ment, ahol megállapították, hogy erős belső vérzése van, kificamodott a bal bokája, sérült a térdkalácsa, de a petefészke is megsérült.

A másik eset 2009-ben történt az Ischia Global Film and Music Festen. Amikor Andrews megpróbálta felébreszteni Fassbendert, aki az előző napi italozástól kiütve feküdt az ágyon, a férfi ideges lett, és hozzávágott egy széket, amitől betört Andrews orra.

A portál megkereste Andrews is, aki ennyivel kommentálta az ügyet:

"Megszereztétek a papírokat. Mi mást mondhatnék?"

A színész és az ügynöksége egyelőre nem reagált a kikerült iratokra, de az biztos, hogy mindkét ügyet sikerült a lehető legnagyobb titokban tartani. Fassbender soha nem beszélt nyilvánosan az esetről, Wikipédia oldalán pedig nem is szerepel korábbi párkapcsolatai között Andrews neve.