Erre a 7 új sorozatra érdemes lesz rákattannod jövő héten (április 8-14, 2024)

A legnagyobb streamingszolgáltatók, mint a Netflix, a Disney+, az AppleTV+ vagy az HBO Max jövő héten sem hagyja majd pihenni a sorozatrajongókat. Nem csak már korábban sikerrel forgott szériák térnek vissza új évaddal, mint A következő nemzedék - 3. évad vagy Az összetört szívek gimije (Szívtipró gimi) - 2. évad, de lesznek újdonságok is. Animációs sorozat és életrajzi dráma egyaránt szerepelni fog a kínálatban.

A Netflixre jön a legtöbb újdonság. A sort misztikus krimi, az Antracit nyitja, a francia sorozatban egy eltűnt riporter utáni nyomozás egy hegyi kisvárosba vezet, ahol a jelek szerint egy szekta irányítja az életet. A következő nemzedék pedig egy török sorozat, amely a mai fiatalok közösségi médiához és az üzleti élethez való viszonyát dolgozza fel.

A régi idők egyik kedvenc sorozatának feldolgozása Az összetört szívek gimije, amely egy fordulatos utazás egy csapat ausztrál tinédzser életébe és elméjébe. A Good Times képviseli jövő héten az animációs sorozatokat, ebben az Evans család életét követhetjük majd nyomon. Szintén animációs sorozat lesz az Iwájú, amely egészen különleges technológiával készült és Afrikában játszódik.

Aki komolyabb témákra vágyik, annak a Franklin lehet érdekes, a történelmi-életrajzi dráma főszereplője Michael Douglas. Végül, de nem utolsósorban egy amerikai-koreai sorozat is debütál, A szimpatizáns egyik főszereplője ráadásul Robert Downey Jr. lesz.

#7

80 A szimpatizáns  (2024)

(1) (1)

dráma | thriller | történelmi

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A vietnami háború vége felé egy, a dél-vietnami hadseregbe beépített kém az Egyesült Államokba utazik, és egy menekült közösségben telepedik le, ahol továbbra is titokban... több»

A Szimpatizáns egy félig vietnami, félig francia kommunista kém szemszögéből elmesélt történet, aki észak-vietnami téglaként tevékenykedik, de a dél-vietnami katonákkal való bajtársiassága miatt ellentmondásba is kerül. A Kapitány, ahogyan hívják, Saigon eleste és az azt követő mészárlás után Amerikába menekül, ahol sok közeli ismerőse meghal. A történet nagy része a Kapitány kettős identitása körül forog, és ez a dinamika csak fokozódik az Amerikába költözéssel. Továbbra is az észak-vietnamiak téglájaként tevékenykedik, és számos érdekes emberrel találkozik, valamint néhány viszonyba is belekezd. Április 14-től az HBO Maxon.
#6

80 Franklin  (2024)

(1)

dráma | életrajzi | történelmi

Apple TV+

A sorozat Franklin pályafutásának egyik legnagyobb hazárdjátékának történetét tárja fel. 70 évesen Franklin túljárt a brit kémek és a francia besúgók eszén, miközben... több»

1776 decemberében Franklin világhírű az elektromos kísérleteiről, de szenvedélye és hatalma próbára kerül, amikor - miközben az amerikai függetlenség sorsa forog kockán - titkos küldetésre indul Franciaországba. Franklin 70 évesen, diplomáciai képzettség nélkül meggyőzi az abszolút monarchiát, hogy támogassa Amerika demokratikus kísérletét. Hírnevének, karizmájának és leleményességének köszönhetően Franklin túljárt a brit kémek, a francia besúgók és az ellenséges kollégák eszén, hogy megszervezze az 1778-as francia-amerikai szövetséget és az 1783-as békeszerződést Angliával. A nyolcéves francia misszió Franklin legfontosabb szolgálatának számít, amely nélkül Amerika nem nyerhette volna meg a forradalmat. Április 12-től az AppleTV+-on.
#5

71 Iwájú  (2024)

(2)

akció | animáció | dráma | kaland

Disney+

A  képregényszerű, futurisztikus animációs sorozat Lagosban, Nigériában játszódik, és körüljárja az ártatlanság és a status quo megkérdőjelezésének témáit. több»

Az Iwaju egy futurisztikus Lagosban, Nigériában játszódik, és egy felnőtté válásról szóló történetet mesél, amely a gazdag szigetről származó fiatal lány, Tola és legjobb barátja, Kole, az autodidakta technológiai szakértő útját követi nyomon, miközben felfedezik az ellentétes világukban rejlő titkokat és veszélyeket. Premier április 10-én a Disney+-on.
#4

NA Good Times  (2024)

animáció | vígjáték

Netflix

Az Evans családnak meg kell birkóznia a mai élet kihívásaival, köztük a társadalmi kérdésekkel. több»

A Good Times fontos témákat dolgoz fel egy Chicagóban élő fekete család szemszögéből. Minden epizódnak van egy olyan témája, amely mindenkire vonatkozhat. Várhatóan őszinte és vicces beszélgetéseket láthatunk majd a választásokról, az első menstruációról, a szegénységről, a nők szerepvállalásáról, a kódolt előítéletekről és a technológiáról. Április 12-től a Netflixen.
#3

dráma | romantikus

Netflix

Amikor Amerie már azt hitte, hogy végre nyugodtan kezdheti az új tanévet, újabb gondok és aggasztó zaklatások sorozata kezdi megzavarni az életét. több»

Minden hősünk visszatért a második félévre a "kerület legalacsonyabban rangsorolt iskolájába". De a friss dögös csajok, egy új sporttanár és egy rejtélyes támadó minden reményt felborítanak a békés félévre, miközben az iskolakapitányi posztért folyó versenyben piszkos taktikák űznek piszkos ügyeket a Hartley Gimnáziumban. Aha... Ez a második félév, ribancok, és minden eddiginél nagyobb a káosz. Április 11-től a Netflixen.
#2

dráma

Netflix

Ahogy egy ismerős arc a kamerák elé lép, régi szövetségek megszakadnak, és új kapcsolatok alakulnak ki, megváltoztatva a hírek arculatát. több»

Miközben az X generáció igyekszik lépést tartani az új világgal, a közösségi médiához és az üzleti élet új módozataihoz való alkalmazkodással, még mindig nincs tisztában a nagyobb összefüggésekkel. Az X és az Y-Z generációk közötti szakadék és különbségek tagadhatatlanul erősek. Ennek tükrében követjük végig Asli történetét, aki varjúként próbál repülni, ahelyett, hogy a kemény munka érdemeire hagyatkozna, hogy fel tudjon mászni a ranglétrán. A sorozat azt a kérdést járja körül, hogy Asli képes-e nyerni vagy veszíteni az új világ módszereivel, hogy feljusson a csúcsra munkájában. Ahogy egy ismerős arc a kamerák elé lép, régi szövetségek megszakadnak, és új kapcsolatok alakulnak ki, megváltoztatva a hírek arculatát. Április 11-től a Netflixen.
#1

26 Antracit  (2024)

(6)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy régi ügy újra előkerül, amikor egy riporter eltűnik, és a webdetektív lányát egy kis hegyi városba vezeti, ahol egy szekta, titkok és halál kísért. több»

1994-ben egy kis alpesi faluban működő szekta tömeges öngyilkossága kerül a címlapokra... Harminc évvel később egy nő meggyilkolása, akit e különös közösség rituáléit követve öltek meg, felborítja a lakosok által helyreállított kényes egyensúlyt. A tökéletes bűnbak, Jaro Gatsi, egy fiatal bűnöző, aki azért érkezett a hegyekbe, hogy rendbe hozza az életét, hamarosan a gyilkossággal találja magát vádolva. Elszántan bizonyítani akarja ártatlanságát, és váratlan segítséget kap Idától, a különc és hiperaktív strébertől, aki eltűnt apját keresi... Hamarosan rájönnek, hogy az ügybe való belekeveredésük nem a véletlennek köszönhető, és hogy a válaszok, amelyeket keresnek, saját múltjuk titkaiban gyökereznek... Április 10-től a Netflixen.