Múlt hét végén menetrend szerint megérkeztek az új filmek a Netflixre, az előfizetők pedig rá is repültek az újdonságokra. Ezúttal itthon a nézők többsége egy francia akciófilmet választott, amely így néhány nap alatt máris a legnagyobb streaming szolgáltató nézettségi listájának élmezőnyében találta magát.

Az A francia őrszem története egy katonai tolmácsról, Klaráról szól, aki részt vett egy kegyetlen bevetésen Szíriában. Az ott átélt események mély sebet hagytak rajta, ezért végül hazaküldik. Klara megpróbálja újra egyenesbe hozni a kapcsolatát az anyjával és nővérével, Taniával. Ám egy nap Taniát félholtan és megerőszakolva találják a tengerparton. Mivel a hatósági nyomozás nem sok eredménnyel kecsegtet, Klara maga veszi kezébe a dolgokat, és személyes bosszúhadjáratra indul.

Az A francia őrszem tehát egy klasszikus bosszúmozi, amiben a legnagyobb csavar a főszereplő. A legtöbb ilyen sztori általában egy fickóról szól, ám ezúttal egy nő csap szét a rosszfiúk között. És ez a nő nem is akárkicsoda, ugyanis Klarát Olga Kurylenko alakítja Julien Leclercq rendező filmjében.

A film tehát jelenleg a Netflix top tízes listáján tanyázik, pedig a nézők nincsenek róla kimondottan jó véleménnyel. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok ugyan egész tűrhető 60 százalékos értékeléseket adtak neki, ám a nézői pontszám már sokkal siralmasabb: mindössze 22 százalék. Ehhez képest itt, a Mafabon elnézőbbek az olvasók, az első értékelések alapján 51 százalékon áll a tetszési indexe.