Erre várt a világ? Horror vígjáték készült Hamupipőke történetéből

Emilie Blichfeldt norvég rendező első nagyjátékfilmjével készül, amely egészen ambíciózus vállalkozásnak ígérkezik.

A Memento International égisze alatt készülő The Ugly Stepsister értékesítése az idei cannes-i versenyen kezdődik majd, amely egy igazi klasszikust, a Hamupipőkét dolgozza fel egy igencsak merész stílusban.

A vígjáték és a horror elemeit ötvöző produkció ugyanis ezúttal az egyik gonosz mostoha, Elvira szemszögéből meséli el a történetet. Egy olyan királyságban járunk, amelyben a szépség mellett a brutalitás az, amivel érvényesülni lehet az életben.

A rendezői debütálás mellett a film főszerepében érkezik Lea Myren, aki szintén első nagyjátékfilmes szerepében lesz látható, illetve Thea Sofie és Ane Dahl Torp is ott van a produkció fedélzetén.

Blichfeldt egy korábbi interjúban elmondta, hogy azonnal azonosulni tudott a mostohanővérrel, miután újra felfedezte magának a Hamupipőke Grimm testvérek változatát, amelyben a mostohanővér levágja a lábujjait, hogy a cipő passzoljon a lábára.

“Ezzel a ‘szépséghorrorral’ egy hercegről álmodozó lány történetébe akarom csábítani a nézőket, mielőtt felfedném az igazi és nyers oldalát. Itt a ideje, hogy megismerjük a csúnya mostohanővér történetét, hogy kiemelkedjen árnyékából, és a szépség zsarnokságának ikonikus feminista narratívájaként használjuk” - mondta Blichfeldt.

“Rendkívül korszerű annak feltárásában, hogy mit hajlandó valaki megtenni azért, hogy megfeleljen a társadalom által a nőkre erőltetett szépségnormáknak. Emilie végre hangot ad az alulmaradottaknak, méghozzá nagyon szórakoztató módon, így a közönség világszerte kapcsolatba kerülhet vele” - nyilatkozta a projekttel kapcsolatban a Memento International.