Észak-Amerikában is megjelenik a Jancsó Miklós-kollekció Blu-rayen

A Kino Lorber a napokban jelentette be, hogy május 10-én Blu-ray lemezen kiadja a "Jancsó Miklós Collection" című gyűjteményt az Egyesült Államokban és Kanadában.

A gyűjtemény, amely négylemezes szettben jelenik meg, az elismert magyar rendező hat klasszikus játékfilmjét tartalmazza: Szegénylegények, Csillagosok, katonák, Fényes szelek, Sirokkó, Még kér a nép, Szerelmem, Elektra. A filmeket a Magyar Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum az eredeti negatívokból 4K-ban restaurálta. 

“Jancsó Miklós forgatókönyvíró és rendező egy egyedülálló filmnyelv megteremtője volt, amelynek középpontjában a követéses felvételek mesteri használata állt. A modern magyar filmművészet első nemzetközileg elismert képviselője, rendkívüli alkotásai az elnyomó hatalmat és a hatalom mechanizmusát vizsgálták. A Kino Lorber büszkén mutatja be hat klasszikus játékfilmjét, amelyeket a Magyar Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum eredeti kameranegatívjaikról 4K-ban restaurált” - olvasható a Kino Lorber oldalán.

Korábban a Kino Lorber már bejelentette a gyűjtemény április 12-i digitális megjelenését. Mind a hat film ezen a napon válik elérhetővé digitális kölcsönzésre vagy vásárlásra a Kino Now-on keresztül. A Szegénylegények és a Csillagosok, katonák digitális platformokon is elérhetők lesznek, többek között a Vudu, az Amazon, az Apple TV és a Google Play kínálatában.