Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Szegénylegények (1966)

Szegénylegények
Filmadatlap
 
24
Szereplők
4
Vélemények
25
Képek
3
Videók

Galéria (25)

Videók (3)

 
Sabnock Sanatory   2021. 02. 01.

legújabb vélemény

0

Az Alföld szépsége, a gyönyörűen megkoreografált harci jelenetek, drámai képsorok, mindez fekete-fehérben, de nekem annyira átjött, hogy ezt észre sem vettem. Őze Lajos, Latinovits Zoltán, Görbe János, aki a legjobb úgymond paraszt karakter volt, az ő felejthetetlen alakításaik. Plusz végső soron ez a történelmünk része.

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Tartalmilag nagyon rendben van a film, van potenciál benne és igazán erőteljes. Fantasztikus. Igencsak pörgős lett és kellemes hangvételű is egyszerre. Nekem mindenképp nagyon adta. Erős alkotás. Ezzel a filmmel betelni szinte lehetetlen.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

0

Gyönyörű hosszú snittek, remek operatőri munka, néhol humoros néha megrázó majd elgondolkodtató. Hát igen, Jancsó Miklós nyugodjon békében kiváló rendező volt.

 
Norcsi59   2015. 08. 22.

0

Ez a film is az igazán jó magyar drámák közé tartozik. Megfogó és magával ragadó a cselekménye. A színészek alakítása kiváló. Én személy szerint nagyon beleéltem magam az eseményekbe.

 

1966-ban Cannes-ben rendezői fődíjat kapott.

(GaEnik)
 

Több díjjal is jutalmazták a filmet, többek között: Magyar Filmkritikusok Díja: nagydíj, operatőri díj, a legjobb férfi alakítás díja Görbe Jánosnak; Londonban az év legjobb külföldi filmjének választották.

(citizenfour99)
 

Jancsó Miklóstól egy interjú alkalmával megkérdezték, hogy lopott-e valaha valakitől, erre a rendező egyszerűen úgy válaszolt, " Hát persze, a filmes világban mindenki lop mindenkitől ''

(citizenfour99)
 

A magyar filmművészetben ez az elkotás formaújító volt stílusában (hosszú beállítások).

(citizenfour99)