Eva Green megnyerte A Patriot című filmmel kapcsolatos pert.

Az ügyet, amelynek tárgya Green 1 millió dolláros díjazása volt, az év elején tárgyalta a londoni Legfelsőbb Bíróság. A színésznő egy nyilatkozatban köszönte meg, hogy bíróság az ő javára döntött, majd hozzátette, hogy az élmény "fájdalmas és káros volt" a számára.

Green azt állította, hogy a "pay or play" szerződés értelmében még mindig jár neki a honoráriuma, amelyet ügynöke letétbe helyezett, annak ellenére, hogy a film nem valósult meg. A White Lantern és a Sherborne Media Finance vállalatok, amelyek a produkció megvalósításáért és finanszírozásáért feleltek, viszont elutasították a színésznő kifizetését.

Mindemellett a két vállalat beperelte Greent “összeesküvés, csalás és jogellenes beavatkozás" vádjával, azt állítva, hogy a színésznő szándékosan igyekezett aláásni a produkciót, hogy felvásárolhassa a forgatókönyvet.

Michael Green bíró elutasította a keresetet, majd a színésznő javára döntött az ügyben. A projekt, amelyet Dan Pringle írt és rendezett volna, még 2019-ben esett szét, miután finanszírozási problémák léptek fel.

Eva Green állítása szerint csökkentették a film 10 millió dolláros költségvetését, és megpróbáltak spórolni a gyártáson, többek között a filmet a helyszíni forgatás helyett stúdióban forgatták volna, továbbá javasolták, hogy egy másik televíziós produkcióból származó kellékeket és díszleteket is újrahasznosítsanak, amely miatt “ócska, B-kategóriás” eredmény születhetett volna.

A gyártást végül teljesen leállították, gyakorlatilag patthelyzet alakult ki Green és a White Lantern/Sherborne között. Mivel ha a színésznő kiszállt volna a projektből, azzal megszegte volna a szerződését, és elveszíti az 1 millió dolláros díjat; ha a White Lantern elismeri, hogy a filmnek vége, Green jogosult a pénzre.