A Disney Kívánság (cikkünk galériájában) című animációs musicalje lehet a hálaadási bevételi lista első helyezettje. 

A film várhatóan 35 millió dollárt keres majd a hétvégén Észak-Amerikában, az első öt napban pedig összejöhet akár 45-50 millió dollár is. A Chris Buck és Jennifer Lee által rendezett film Asha történetét meséli el, aki megpróbálja megmenteni a Rózsák királyságát egy sötét erőtől.

A Kívánság legnagyobb versenytársa leginkább a Trollok: Együtt a banda lehet, amely ugyanazt a közönséget célozza meg, a Disney abban bízhat, hogy a dalok (többek között Chris Pine közreműködésével) vírusként terjednek majd. Mindenesetre a nagy költségvetés miatt a stúdiónak szüksége lesz az erős otthoni és nemzetközi teljesítményre.

Szintén a hétvégén debütál Ridley Scott Napóleon című filmje Joaquin Phoenix főszereplésével, mintegy 200 millió dolláros költségvetéssel. Az előrejelzések szerint a hosszú hétvégén 22 millió dollárt kereshet a hazájában. Mindeközben a filmet finanszírozó Apple inkább a streaming szolgáltatása számára történő hírverésre összpontosít, mintsem a közvetlen bevételre.

A Napóleon és a Kívánság is csütörtöktől látható a magyarországi mozikban.

68 Kívánság  (2023)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Asha, a 17 éves, éles eszű és szerettei iránt nagy odaadással viseltető lány Rosasban él, egy olyan királyságban, ahol szó szerint minden kívánság teljesülhet. Egy... több»