79 Batman  (2022)

A napokban végre ténylegesen belevágott a lecsóba a Batman stábja, megkezdődött a nagybetűs forgatás. Ez azt is jelenti, hogy mostantól valószínűleg egyre több részlet is napvilágot lát majd a jövő nyárra várt filmmel kapcsolatban. A sort mindjárt két színész szerepe nyitja, akikkel kapcsolatban eddig csak pletykák keringtek, de mostanra kiderült, melyikük kit fog alakítani.

Peter Sarsgaard esetében nagyjából mióta kiderült, hogy szerepel a moziban, mindenki arra tippelt, hogy ő is egy szupergonoszt, Kétarcot fogja alakítani. Nos, ez nem így lesz. Ehelyett egy Gil Colson nevű ügyészt kelt életre, vagyis egy olyan karaktert, amely eddig nem szerepelt a Batman univerzumban, képregényekben, tehát most debütál majd. Ezzel eldőlt, hogy nem Harvey Dentet, vagyis az eredeti Kétarcot alakítja, viszont érdekes egybeesés, hogy Harvey Dent is ügyész volt, mielőtt bűnözővé vált. Így egyes vélemények szerint nem kizárt, hogy végül mégis ő válik majd Kétarccá, csak épp egy teljesen új eredettörténettel. Meglátjuk.

A találgatások másik alanya a feltörekvő színésznő, Jayme Lawson volt, akivel kapcsolatban sokan arra tippeltek, ő lehet az ifjú Batgirl. De ez a feltételezés is tévesnek bizonyult, ugyanis ő is egy vadonatúj karaktert fog alakítani Bella Reál személyében. Hogy ő pontosan kicsoda és milyen szerepet tölt majd be a történetben, egyelőre nem tudni.

A Batman sztoriját hétpecsétes titokként kezelik a készítők, de egyes források szerint a fiatal Batman (Robert Pattinson) detektív oldalát fogja bemutatni. Bizonyosan lesznek látványos akciójelenetek is, de a fókusz sokkal inkább egy gyilkosságsorozat felgöngyölítésén lesz, amelyben Gotham több szuperbűnözője is gyanúsított lesz. Így a Paul Dano által alakított Rébusz, Macskanő Zoë Kravitz megformálásában vagy épp a Colin Farrell által eljátszott Pingvin is.