Ez a tudomány álláspontja arról, miért szeretik az emberek a Bosszúállók-filmeket

Közel 22 milliárd dollárt hoztak a kasszáknál az elmúlt évtizedben a Marvel filmes univerzumának produkciói a nemzetközi piacon.

Szóval, mostanra szinte minden mozirajongóban felmerülhetett a kérdés, mitől is ennyire érdekes az emberek számára a franchise? Bármennyire is hihetetlenül hangzik az Adelaide-i Egyetem kutatóinak sikerült részben megválaszolniuk ezt a kérdést.

Matthew Rogan, a kutatócsoport tagja a TechXplore magazinnak adott interjújában elmondta, hogy az emberek életében mindig is kulcsszerepet játszott a történetmesélés. „Ez nagyban megkülönböztet minket a többi élőlénytől.”

Rogan kollégáival, Lewis Mitchellel és Tobin South-szal felméréseik során azt a következtetést vonták le, hogy minél nagyobb volt egy adott produkció színészlistája, annál nagyobb bevételt termelt. „Óvatosan kell bánnunk az ilyen és ehhez hasonló konklúziókkal, mindenesetre meglepő volt számunkra az eredmény. Mindez csupán egy elmélet, és nem vonhatunk le végleges következtetéseket. Mindebből kifolyólag mégis az az összefüggés látszik kirajzolódni, hogy a nézők a minél monumentálisabb történetvezetést élvezik a mozikban, ahogy a korábban látott mozaikok egy nagyobb összképpé állnak össze” – mondta Rogan.

A kutató belátja, hogy jelenleg még mindig a felszínt sikerült megkarcolniuk a fenti elmélettel, a médiakutatás egy viszonylag új szakterületnek számít. A Pókember – Idegenben mindenesetre megérkezett a mozikba, így a hazai nézők is eldönthetik, mennyire is sikerült feltennie az i-re a pontot a Marvelnek a Végjáték cselekménye után.