Sharon Stone elárulta, hogy a kilencvenes években egyszer megpróbált egy Barbie filmet összehozni egy hollywoodi stúdiónál, de egész konkrétan kinevették... Innen is láthatjuk tehát, micsoda különbséget jelent néhány évtized!

"Kiröhögtek, amikor a '90-es években előálltam a Barbie ötletével" - írta Stone egy kommentben America Ferreranak az Instagramon - "Milyen messzire jutottunk. Köszönöm hölgyeim a bátorságotokat és a kitartásotokat."

Stone egyébként nem az egyetlen színész, aki megpróbálkozott korábban egy Barbie filmet összehozni. Mielőtt Gerwig és Robbie tökéletesítették volna a receptet, Amy Schumer és Anne Hathaway is megfuttatott egy ötletet a Sony Picturesnél. Schumer a Mattel babáját játszotta volna, de tavaly kiderült, hogy "kreatív nézeteltérések" miatt lépett ki. Utóbb azt mondta, Robbie filmje "nagyon feministának és menőnek" tűnt, míg az ő verziója nem volt az.

Később Hathaway ugrott be Schumer helyére Barbie szerepébe. Ekkora a film arról szólt volna, hogy a karaktert kirúgják Barbielandből, mert nem elég tökéletes. A film sosem készült el, és Hathaway nem haragszik emiatt.

"...amit Greta és Margot és az a fenomenális csapat alkotott, telitalálat volt" - mondta Hathaway nemrég a "Happy Sad Confused" podcastben - "Margot fenséges. [...] Csak mint mozinéző, és mint gyerekkorom óta Hollywoodban élő nő, izgatott vagyok ettől a fejleménytől [amit a Barbie hozott a hollywoodi filmgyártásba]. Ha úgy gondolnám, hogy az a verzió, amelyhez én is csatlakoztam, képes lett volna erre, talán másképp gondolkodnék róla, de őszintén úgy gondolom, hogy az ő filmjük a lehető legjobb verzió volt."

Ezektől az előzményektől jutottunk el odáig, hogy most 2024-et írunk és Greta Gerwig és Margot Robbie (utóbbi producerként is jegyzi az alkotást) filmje tavaly bemutatkozott és elképesztő 1,4 milliárd dolláros bevételt hozott, amivel a 2023-as év legjobban kereső és a Warner Bros. stúdió történetének legnagyobb bevételt hozó filmje lett egyszerre!

Ferrera egyébként így köszönte meg Gerwignek a projektet: "...hihetetlen mesteri filmkészítői tudásoddal bebizonyítottad, hogy a női történeteknek nem okoz gondot egyszerre filmes nagyságot és bevételi rekordot elérni..."

A film mafab adatlapján találhatsz egy HBO Max ikont (a "Hol nézheted" fül alatt), amire kattintva - ha van előfizetésed a szolgáltatónál - már el is merülhetsz nyakig a giccsbe mártott, de cseppet sem rózsaszín társadalomkritikába.

54 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»