Hayao Miyazaki A fiú és a szürke gém című animációs filmje 12,8 millió dollárt keresett a nyitóhétvégén, ezzel az Észak-amerikai jegypénztárak élére került.

Ez az első alkalom, hogy egy eredeti anime produkciónak sikerült ezt a bravúrt elérnie Észak-Amerikában, igaz, a film sikeréhez hozzájárult az Imax mozikban való bemutatása, valamint az, hogy nem volt igazán jelentős versenytársak a pénztáraknál. Nem mellesleg, Miyazaki ezzel az alkotással tért vissza a filmkészítéshez egy évtizedes szünet után, miután 2013-ban bejelentette visszavonulását.

Nemzetközi szinten A fiú és a szürke gém 84 millió dolláros bevételt hozott, ebből 56 millió dollárt Japánból. Ezzel szemben a múlt hétvége legjobb filmje, Beyoncé Renaissance World Tour című koncertfilmje a második hétvégére jelentősen visszaesett, 5 millió dollárt keresett, ami az ötödik helyre volt elegendő.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája a második helyen végzett 9,4 millió dollárral, így már 135,6 millió dollárt ért el az USÁ-ban és közel 280 millió dollárt globálisan. A Godzilla Minus One a második hétvégéjén is jól teljesített, és a legnagyobb bevételt hozó élőszereplős japán film lett Észak-Amerikában.

A fiú és a szürke gém január 4-től látható a magyarországi mozikban.

animáció | családi | dráma | kaland

Az édesanyja után vágyakozó fiatal Mahito egy olyan birodalomban találja magát, ahol az élők és a holtak világa közötti határok elmosódnak. Itt az élet és a halál... több»