Ezeket a horrorfilmeket várjuk idén nyáron!

Lassan, apró lépésekben visszatérhetünk a normális életünkhöz, de azért még nem hagytuk magunk mögött a koronavírust. Ugyanakkor lassacskán a filmipar is újra kezd mozgásba lendülni, ennek eredményeként nyáron további új filmpremiereknek lehet majd örülni.

Ezek között megannyi ígéretes horrorfilm is található, hiszen egy átdolgozott hét után mi lenne jobb kikapcsolódás, mint egy kis borzongás? Legalábbis az erre fogékony nézőknek. Számukra álljon most itt tíz film, amire érdemes lehet majd odafigyelniük a következő hónapokban.

A sort nyissa a Határtalan éj, amely a 2019-es torontói filmfesztiválon már szép sikert aratott. A történet az ’50-es években, az űrverseny hajnalán játszódik egy kis mexikói városban, ahol egy rádiós műsorvezető és egy telefonközpontos furcsa rádiófrekvenciát talál, amely egyetlen éjszaka alatt az egész életüket gyökeresen megváltoztatja.

A Tito egy picit kilóg a sorból, mivel nem feltétlenül húzható rá teljesen a horror műfaj. Grace Glowicki a forgatókönyvíró, a rendező és egyben a főszereplő is, a történet pedig egy szexuális ragadozók által terrorizált emberről szól.

Natalie Erika James filmje, a Relikvia is ígéretesnek tűnik. A történet egy anyáról és lányáról szól, akik a nagymama eltűnése miatt utaznak vidékre. A nagyi ugyan előkerül, de a ház, ahol élnek, rengeteg hátborzongató titkot rejt.

Az Impetigore egy nőről szól, aki jó húsz év után utazik haza szülőfalujába, ám ott a megbékélés helyett csak sötét titkokat és egy az elszigeteltségben elfajzott közösséget talál.

A A titkok háza két szerelmes párról szól, akik közös hétvégi utazásra indulnak. Ám az eredetileg önfeledt kalandnak induló utazás hamarosan rémálommá válik, ugyanis rájönnek, hogy valaki minden mozdulatukat figyeli, követi őket.

A La Llorona – A gyászoló asszony története egy kitalált guatemalai diktátorról szól, aki ellen a népe lázad a sok év alatt elkövetett tömegmészárlások és a nyomor miatt. A házából minden szolgáló elmenekült, de egyszer csak felbukkan egy új szolgálólány, aki azonban nem az, akinek először mutatja magát.

Az Antebellum: A kiválasztott a minap kapott új előzetest, érdemes lehet rá odafigyelni. A sikeres írónő, Veronica Henley egy fura, hátborzongató valóságban találja magát, de nem tudni, hogyan került oda. Időutazás? Párhuzamos dimenziók? Természetfeletti vagy csak az emberi brutalitás?

A lista két folytatásfilmmel zárul, amelyek közül az első a Josef Hader: Hader muss weg!. Az első rész közvetlen folytatásaként ismét az Abbott család küzdelmének lehetünk szemtanúi egy olyan világban, ahol idegen lények uralják a világot, akik minden apró neszt meghallanak és azonnal ölnek.

És végül a Peninsula - Holtak szigete is az idei nyár egyik slágere lehet. Az első rész az egyik legjobb zombifilm volt az utóbbi évekből, és minden adott, hogy a folytatás is hasonló színvonalat hozzon. A sztori egy zombiapokalipszisről szól, amely során egy maréknyi túlélő egy félszigeten próbál meg alkalmazkodni az új hétköznapokhoz.