Miután az idős Ednának nyoma veszik, lánya, Kay és unokája, Sam a családi házban kezdi a keresését. Nem sokkal Edna visszatérése után baljós jelekre lesznek figyelmesek, s a nagymamát hamarosan teljesen a hatalmába keríti a demencia.
Iszonyat hangulatos film, de vannak sajnos hiányosságai, ami miatt mégsem tökéletes. Viszont a mai hollywoodi tucat horrorok közül mérföldekkel kiemelkedik. Bár több hasonló alkotás készülne a közeljövőben!
Nekem kifejezetten tetszett a film. Egy nagyon szép megfogalmazása az öregedésnek, illetve az elmúlásnak, a horror eszközeivel. Talán nem bomlik ki minden részlete olyan nagyon könnyen, talán nem egyértelmű minden szimbóluma és képe, de ettől még a mondanivalója, gondolata igenis értelmezhető.
Az utóbbi évekből az Anyám! és az Örökség című filmekhez, illetve a The Babadookhoz tudnám leginkább hasonlítani a Relicet ami a művészi szándékot és a film atmoszféráját illeti. Akik azokat szerették, jó eséllyel ezt is fogják. több»
A Relic egy nagyon is jelentős és elgondolkodtató horrorfilm, ami, még ha nem is annyira erős, hogy a horror újhullám legjobbjai között tartsuk számon, még is helyet követel magának korunk figyelemre méltó darabjai között. több»