Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
57%

Relikvia (2020)

Relic
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
20
Képek
5
Videók

Galéria (20)

Emily Mortimer
Robyn Nevin
Robyn Nevin
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Robin Northover
Bella Heathcote
Robyn Nevin
Bella Heathcote
Bella Heathcote
Robyn Nevin
Emily Mortimer
Bella Heathcote
Robyn Nevin
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Emily Mortimer
Bella Heathcote
Robyn Nevin
Robyn Nevin
Bella Heathcote
Robyn Nevin

Videók (5)

 
JRD   2022. 06. 27.

legújabb vélemény

1
He?

Mi van?! Miért? Mondd uram, miért?! Egy újabb "kár volt a filmszalagért" produkció. Unalmas, vontatott. Képi világa sem igazán fogott meg. Nem lettem egy horrorélménnyel gazdagabb, sem szegényebb. Nem mondhatom tiszta szívvel, hogy érdemes a figyelemre. Szerintem nézd, meg és majd eldöntöd magad. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
BoBamburg   2021. 01. 15.

1

Iszonyat hangulatos film, de vannak sajnos hiányosságai, ami miatt mégsem tökéletes. Viszont a mai hollywoodi tucat horrorok közül mérföldekkel kiemelkedik. Bár több hasonló alkotás készülne a közeljövőben!

 
Caravaggio1978   2022. 06. 23.

1
Filmnézés előtt ajánlott valami tudatmódosítót inni

Aki szörnyes, kísértetes rémisztgetésre számít, az nagyot fog csalódni. A rendező munkája Az örökség szellemiségét viszi tovább, azaz elsősorban a hangulatra épít, és borzalmasan rossz végeredményt produkál. Egy háromszereplős kamera-horror az egész, lehet, velem van a baj, de nagyon-nagyon untatott. Jó, persze az művészet és a fekete foltok a bőrön, meg az öröklődő demencia, ha erről akarnék filozofálni beülök egy egyetemi előadásra, és nem moziba.

 
Sabnock Sanatory   2021. 10. 23.

4
Nincs már messze Ausztrália

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jó húsz, huszonöt évvel ezelőtt még nem (kifejezetten) néztünk ausztrál, japán, koreai filmeket. Vagy csak ritkán, és akkor sem értékeltük kifejezetten annyira, mint manapság. Most egy ausszi filmet találtam, amit kb. 3 napja volt szerencsém látni eg... teljes kritika»

 
BÉLA Nézhetetlen  2021. 05. 22.

0
Ksz*r

Merő idő pocsékolás, nehogy megnézd! Mindenesetre én szóltam.

1
 
Moze   2020. 07. 16.

1

Nagyon kevés ez így.

 
zoltanson   2021. 06. 19.

1
Nézd meg!

Ez egy jó film szerintem. A horrornak szánt részek jól épülnek fel, a mai sztenderdhez mérve is jól megteremti az atmoszférát, a hang és a kép is rendben van, bár néhol indokolatlanul túl sötét minden. A történet először kicsit kesze-kuszának tűnt, és néha volt egy "mi is itt a sztori?" feelingem, de a végén minden összeállt. Leesett, hogy miről is szólt a film igazából. Annyira szép, a legvége pedig feltette a pontot az i-re. Konkrétan a szemünk is bepárásodott, és valahol kicsit hülyének éreztem magam, hogy azt hittem, ez is csak egy újabb "rakosgassunk ijesztőnek szánt nagyis jeleneteket" típusú horror.

1

A film összbevétele 2 241 793 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgalmazói az amerikai IFC Midnight és az ausztrál Stan produkciós irodák.

(Sabnock Sanatory )
 

Kb. 10-12 nap alatt a mozis bevételek majd 400 000 dollár nyereséget, bevételt hoztak.

(Sabnock Sanatory )
 

A film producerei Jake Gyllenhaal és Riva Marker voltak.

(Sabnock Sanatory )
 

A film világpremierje 2020. január 5-én volt a Sundance Fesztiválon. Az USA-ban 2020. július 3-án mutatták be, az ausztrálok pedig ugyanebben az évben július 10-én.

(Sabnock Sanatory )
 
A Relic egy nagyon is jelentős és elgondolkodtató horrorfilm, ami, még ha nem is annyira erős, hogy a horror újhullám legjobbjai között tartsuk számon, még is helyet követel magának korunk figyelemre méltó darabjai között. több»
 
Az utóbbi évekből az Anyám! és az Örökség című filmekhez, illetve a The Babadookhoz tudnám leginkább hasonlítani a Relicet ami a művészi szándékot és a film atmoszféráját illeti. Akik azokat szerették, jó eséllyel ezt is fogják. több»