Ezért cenzúrázták a Star Wars IX-et a Közel-Keleten

Megérkezett a mozikba a Star Wars kilencedik epizódja, a Skywalker kora, amely pontot tesz a franchise egyik legepikusabb történetére, a Skywalker-sagara. Aki látta, az már tudja, hogy a rendező J.J. Abrams igazán megpróbált mindent belesűríteni a közel 150 perces játékidőbe, de igazán mindent…

A legelszántabb rajongók ugyanis korábban szabályosan kampányoltak amellett, hogy a film valami módon, ha csak egy kicsit is, de foglalkozzon az LMBTQ témájával, a rendezőnek pedig kétszer se kellett mondani, bele is vitte a sztoriba. Ezen a ponton meg kell jegyeznünk, hogy cikkünk további része spoilert tartalmazhat.

Abrams ugyanis ha csak egy snitt erejéig is, de készített egy képsort, amelyen két női pilóta megcsókolja egymást. Valóban csupán néhány másodpercről van szó, így a bevágás jelentőségét növeli, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban máris cenzúrázták a filmet.

A Skywalker kora már debütált a kínai mozikban is, ahol korábban a Bohém rapszódia is hasonlóképpen járt, így nem a Star Wars az első eset, hogy a cenzorok vágóollóinak áldozatául esett egy-egy hollywoodi produkció.

A Marvel Fekete Párducát egy a főhős, T’Challa és Nakia között elcsattant csók miatt cenzúrázták a Közel-Keleten, de A Wall Street farkasának játékidejét is csaknem 45 perccel kurtították meg annak idején.

Az új Star Wars film tehát már a mozikban, ráadásul a vártnál még jobban megosztja mind a kritikusokat, mind pedig a rajongókat, mint Az utolsó Jedik. Így várjuk mi is véleményetek a Skywalker koráról hozzászólások formájában a film adatlapján!