Ezért lesz korhatáros a Hellboy, itt a hivatalos indoklás

Nagyon más filmet kapunk majd a Hellboyban, mint amit Guillermo del Toro két előző adaptációjától, a Guillermo del Torotól és a Hellboy 2. - Az Aranyhadseregtől kaptunk – de ez talán jól is van így.

A rendező akkor egy kicsit megelőzte a korát a képregényadaptációval, mert a képregényfilmek csak akkor kezdtek igazán nagy sikereket aratni és egy sokkal szélesebb közönséghez elérni – így amikor ő és az akkori főszereplő Ron Perlman szeretett volna még egy részt összehozni egy kerek trilógiához, a stúdió végül máshogy döntött, és a modernizálás felé vette az irányt.

Így került a téma  Neil Marshall kezei közé, Hellboy szerepe pedig David Harbourhoz. Már láttunk pár képet és egy előzetest a filmből, amiből egyértelműen lejött, hogy a stúdió egy teljesen más és sokkal szélesebb közönséget célzott meg a filmmel – ami viszont egyáltalán nem lesz családbarát. Az MPAA, vagyis a Motion Picture Association of America ugyanis korhatáros besorolást adott a produkciónak az erőszak ábrázolásának mennyisége és az erős nyelvezet miatt.

A film tehát továbbviszi azt a fonalat, amit a Deadpool vett fel: bátran játszik azokkal a képi megoldásokkal és nyelvi fordulatokkal (aka káromkodás), ami a fiatalabb nézők számára nem ajánlott. De anyagilag igenis megéri: és ez egy nagy felfedezése volt a filmiparnak, hogy képregényekből készült filmeket már tényleg nem csak a fiatalabbak néznek, sőt.

A főszereplő Harbour szerint is inkább kell majd egy igazi vérfürdőre számítanunk, mint valami aranyos mesére – így azok, akik az előző filmekből hiányolták az eredeti képregénnyel való nagyobb hasonlóságot, most fellélegezhetnek egy kicsit. Lesz benne elég erőszak.