Ezért mondott nemet Will Smith Tarantino Djangójára

Bár sok pletykát hallottuk már a dologról, Smith végre tiszta vizet öntött a pohárba.

Ma már nyílt titok, hogy Quentin Tarantino felajánlotta Will Smith-nek a Django elszabadul forgatókönyvét, azonban mindeddig nem tudtunk, mi volt az oka, hogy a sztár miért döntött inkább a Men in Black - Sötét zsaruk 3. mellett. Ha csak azt nézzük, mennyivel volt sikeresebb Tarantino mozija (sokkal!), azt gondolhatnánk, hogy a színész megbánta a döntését, de valójában nem erről van szó.

"...A legtökéletesebb történet, amire valaha vágyhatsz: egy férfi, aki megtanulja a gyilkolás fortélyait, hogy kiszabadítsa rabszolga sorsa jutott feleségét. Az ötlet tökéletes. Meg akartam csinálni a legnagyobb szerepli történetet, melyek az afroamerikaiak valaha láthattak.... Beszélgettünk, találkoztunk, rengeteg órát tárgyaltunk a dolgoról. Annyira meg akartam csinálni ezt a filmet, de úgy éreztem, csak akkor, ha ez egy szerelmes-, és nem egy bosszúsztori lesz. Nem hiszek abban, hogy az erőszakra az erőszak a válasz...."

Bár ez némileg ütközik azzal, amire a színész korábbi interjújában már utalt, a dolog érthető. A film erőszakosabb volt, mint azt Smith szerette volna, és mivel volt egy másik szintén nagyköltségvetésű ajánlata, mely egy jól bejáratott franchise következő részét jelentette, meghozhatott egy ilyen döntést. Azért megnéztük volna Django szerepében, de Jamie Foxx azért kellően kárpótolt.

A Django komoly sikereket ért el, világszerte több mint 425 millió dolláros bevételre tett szert, a két Oscar-díjáról nem is beszélve.