2020.10.22   szerző: csd   hozzászólások: 0

Napjainkban egyre több reboot érkezik Hollywoodból, amelyeknek rendre megosszák a filmrajongókat. A Vissza a jövőbe trilógia egyike azon kevés produkcióknak, amelyet mostanáig nem ért el ez a hullám, ennek okairól maga a forgatókönyvíró, Bob Gale beszélt.

91 Vissza a jövőbe  (1985)

Gale a Collider magazinnak adott interjúban fejtette ki egy kicsit bővebben, miért is nem készült negyedik rész a franchise-hoz, amely során azt is megjegyezte, hogy bizony lett volna erre lehetőség.

“Egy teljes történetet meséltünk el. Michael J. Fox a jövő évben lesz 60 éves, és Parkinson-kórban szenved. Csakugyan egy 60 éves Marty McFly-t akarunk látni, aki ilyen állapotban van? Meggyőződésem, hogy ezt nem akarjuk. Viszont szeretne-e látni bárki is egy olyan Vissza a jövőbe filmet, amelyben nem szerepel Michael J. Fox? Ugye, hogy ezt nem lehet megcsinálni nélküle? Folytonosan össze szeretnénk majd hasonlítani az eredeti filmekkel, és ez nem működne” - mondta Gale.

A szerző azt is elmondta, hogy korábban az Universal már felvetette a negyedik elkészítésének ötletét azzal, hogy rengeteg pénzt hozna a készítők számára is, Gale azonban leszögezte, hogy szinte mindenki egy emberként utasította el az ajánlatot azzal, hogy az eredeti trilógiával is szépen kerestek, amelyre a mai napig “gyermekként” tekintenek, akit egyszerűen nem szeretnének kiárusítani.