A remény rabjai ikonikus rendezője, Frank Darabontelég pesszimista hangvételt ütött meg egy friss interjújában, melyben amellett érvelt, hogy kultikus filmje ma már biztosan nem készülhetne el.

Frank Darabont az IndieWire-nek adott interjút a napokban, mely során a portál újságírója egyebek mellett arról is faggatta az Oscar-díjas direktort, hogy vajon ma, a 21. században elkészülhetne-e a minden idők egyik legjobb filmjének tartott, Morgan Freeman és, Tim Robbins főszereplésével bemutatott A remény rabjai. A kérdésre igen lehangoló választ adott a rendező.

"Rengetegszer gondoltam már erre. Biztos vagyok benne, hogy ezt a filmet ma már nem csinálhatnám meg. De azt sem gondolom, hogy a Halálsoront leforgathatnám. Én nem az a srác vagyok, akit leszerződtetsz egy szuperhős film rendezésére, és úgy tűnik, ma ez van fókuszban - az a fajta filmezés, amit én képviselek, egy kicsit már régimódi lehet" - mondta, bár azt hozzátette, hogy nem akar a szuperhősfilmek ellen beszélni, de a Doctor Strange kimondottan tetszett neki, Benedict Cumberbatchet pedig az egyik kedvenc színészének tartja.

Az 1994-ben bemutatott Stephen King,adaptáció, A remény rabjai a premierjét követően egyáltalán nem lett kasszasiker, sőt, gyakorlatilag megbukott a kasszáknál, és csak idővel vált azzá a kultikus alkotássá, ahogy ma gondolunk rá. A kritikusok mindenesetre imádták, az Akadémia pedig 1995-ben 7 kategóriában is Oscar-díjra jelölte.

via IndieWire