Amikor kedvenc filmjeinket nézzük ezerhuszonhetedik alkalommal, nem gondolunk bele, hogy az azt készítők és az abban szereplők a forgatásokon mennyire keményen dolgoztak csak azért, hogy mi olyan jól szórakozzunk. Ez különösen igaz az olyan kaliberű franchise-ok esetében, mint a Harry Potter. Hogy mást ne is említsünk, csak annyit jegyezzünk meg, hogy a nyolc film forgatása pontosan tíz évig tartott, ami egyben azt is jelenti, hogy a három főszereplő, vagyis Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint gyakorlatilag feladták értünk a gyerekkoruk jelentős részét…

De mondunk azért mást is. Méghozzá azt, hogy volt olyan pillanat, amikor milliók kedvence, Emma Watson nagyon közül került hozzá, hogy út közben feladja. Annyira sűrű volt a menetrend, annyira nem volt igazi magánéletük abban a tíz évben, hogy az nagyon megviselte a fiatal színésznőt.

Ez végül odáig fajult, hogy Emma Watson szó szerint napokon keresztül sírt a forgatásokon. Egészen pontosan az utolsó mozi, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész forgatásán jutott a mélypontra. Erről későbbi interjúkban úgy fogalmazott, hogy napokat sírt végig. Ez egyrészt a mérhetetlen kimerültség miatt volt, de sokkal nagyobb mértékben azért, mert a forgatások jelentős részét hidegben és nedves ruhákban kellett teljesítenie. Rengeteg erőt kivett a színésznőből a munka, főleg az, hogy ilyen fáradtan és rossz körülmények között is a lehető legjobb alakítását kellett nyújtania.

Ráadásul a rendezőben sem találtak megértő fülekre, sőt! David Yates még külön örült is neki, hogy a főszereplőket alakító színészek ennyire elcsigázottak, mivel ez sokkal hitelesebbé tette az egész filmet. Ezzel egyébként Emma Watson is egyetért, a végeredmény szerinte is sokkal jobb lett így. Csak ugye ennek az árába nem gondolunk bele a mozi kényelmes foteljeibe süppedve…

Emma Watson még azt is elárulta, hogy a forgatásokon olyan fáradt volt, hogy gyakorlatilag bárhol és bármikor képes volt elszenderedni. Volt, hogy fotelben vagy a földön, esetleg valamelyik díszlet kellős közepén szundított, amiről állítólag a forgatás hivatalos fotósa sok képet is készített, de ezt sosem fogják nyilvánosságra hozni.