Harley Quinn kétségkívül az egyik legértékelhetőbb karakter volt a DC filmjében, de Margot Robbie-nak azért okozott némi kellemetlenséget a szerep.

A 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztag a kritikusok és a nézők körében is bukás volt, de abban a legtöbben egyet értettek, hogy a Margot Robbie által játszott Harley Quinn üde színfoltja volt a filmnek. Ezt a producerek is így vélték, ezért nem is telt bele sok időbe, hogy bejelentsék a Quinn szólófilmjeként aposztrofált Birds of Preyt.

Aki látta az Öngyilkos osztagot, valószínűleg élénken emlékszik arra, hogy Margot Robbie testét nem sok, de annál szűkebb textil fedte csak, és bár a férfi nézők ezt minden bizonnyal cseppet sem bánták, a színésznőnek azért származott kellemetlensége a dologból.

"Őszintén szólva, minél több látszódik Harley testéből, annál több időt kell a sminkszobában töltenem, tudjátok, a fehér bőre és a millió tetoválása miatt. Szóval minden egyes jelenet, amiben nem volt rajtam a kabátom, plusz húsz percet jelentett a sminkszékben"- árult el a W Magazine-nak adott interjújában.

A jelenlegi állás szerint Robbie-nak bőven lesz még alkalma elmélyíteni a kapcsolatát a sminkesekkel, ugyanis a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) forgatása még januárban megkezdődik, és a tervek szerint még az idén kamerák elé áll a Suicide Squad – Öngyilkos osztag 2forgatásán is.

Robbie-t legközelebb a január végén érkező Oscar-esélyes drámában, a Két királynőben láthatjuk majd, de idén nyáron kerül a mozikba Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood, melyben Sharon Tate szerepében láthatjuk majd.