Az Álom doktor (Mike Flanagan), a Ragyogás folytatásából készült horrorfilm, feszült, rémisztő és nagyon erős hangulatú mozi – de azt szokták mondani, hogy a horrorok forgatása zajlik a legjobb hangulatban… ami összevágva, trükkökkel kiegészítve holtra rémíti majd a nézőt, az a stúdióban inkább csak poén.

De ezúttal más volt a helyzet. Az egyik jelenet felvétele nagyon megviselte a stábot és a Kalapos Rose-t alakító színésznőt, Rebecca Fergusont is.

Egy tizenéves srácot elrabol a különleges képességű, halhatatlan figurákból álló Igaz Kötés szervezet, hogy az elszálló lelkével lakjanak jól.

Valaki meg is kérdezte tőlem a felvétel előtti napon, hogy minden rendben lesz-e, elvégre van egy tizenkét éves fiam – idézte fel Ferguson. – Én meg mondtam, színész vagyok, és sosem azonosulok annyira a figurámmal, hogy az komolyan megviselne. De hülye voltam! Amikor hallottam, hogy „Tessék!”, és a gyerekszínész, Jacob Tremblay sikoltozni kezdett, megfagyott bennem a vér. Ledermedtem. Sírva fakadtam. De nem csak engem nyomasztott, az egész stábot megrázta az a nap. Túl jól játszott a srác: hirtelen minden valóságossá vált, ami addig játék volt. Sokat tanultam aznap a színészmesterségről.

Az Álom doktor már a magyarországi mozikban.