Mostanra mindenkiben lecsengett a Marvel moziverzum első három nagy fázisának még nagyobb lezárása, ami több eddigi kultszereplő távozását is eredményezte. A legnagyobb veszteségként mindenki Vasembert és az őt alakító Robert Downey Jr. távozását élte meg, pedig még simán benne lehet a pakliban, hogy egy-két cameo erejéig fel-felbukkanjon a következő fázisokban is. De vajon a színész felbukkanhat-e másik szuperhős bőrébe bújva?

Erre a válasz valószínűsíthetően nem, hiszen – bár fél évszázados pályafutása alatt filmek tucatjaiban szerepelt, mégis – mindenki Vasemberrel és Tony Starkkal kötötte össze a nevét az elmúlt tíz év során. Így nem lenne szerencsés lépés őt bármely más karakterrel összeboronálni, azzal csak alaposan megzavarnák a rajongókat.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy Robert Downey Jr.-nak is Vasember lenne a kedvence, illetve nem tudná magát másik karakterként elképzelni. Erről egy nemrégiben vele készült interjúban felmerült, hogy melyik másik szuperhős szerepét játszaná el szívesen.

A válasz talán egy picit meglepőre sikerült, ugyanis a megannyi nagy, természetfeletti erővel bíró hős lehetősége ellenére a színész egészen mást választott: „Nem hiszem, hogy van olyan igazvérű amerikai kisgyerek, aki ne képzelte volna el magát Pókemberként. De így visszatekintve, többek közt azért is, mert nagy rajongója vagyok Jeremy Rennernek, aki nagyszerűen játszott, pláne mikor Roninná változott, azt mondanám, hogy Sólyomszem az én választásom.”

Igen, Robert Downey Jr. Sólyomszemet játszaná el legszívesebben, ha tehetné, amiben van is némi logika. Downey Jr. meglehetősen stílusos színész, és Sólyomszem az egyik, ha nem a legstílusosabb bosszúálló volt a Marvel moziverzumban, vagyis ha nem kötnénk össze óhatatlanul is Tony Stark sajátos szellemével a színészt, simán illene is hozzá az a szerep.

Ami viszont sok rajongóban nemtetszést váltott ki, hogy Downey Jr. név szerint kiemelte Jeremy Rennert. A színész ugyanis mostanában nem a szerepei miatt került a rivaldafénybe, hanem megromlott házassága és a volt feleségét ért állítólagos támadásai miatt. Az önálló Sólyomszem sorozata azonban újra a színészi képességeire terelte vissza a figyelmet.

84 Sólyomszem  (2021)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus | sci-fi

A sorozat története Kate Bishopra, arra a fiatal lányra koncentrál, aki átvette Clint Bartontól Sólyomszem szerepét. több»