Quentin Tarantino Hollywood egyik legnépszerűbb és kétségtelenül legegyedibb rendezője és forgatókönyvírója. Szinte bármihez is nyúlt, az arannyá változott a keze alatt. Sokan épp a szókimondó stílusa és történetmesélése miatt imádják, másoknál viszont pont ezzel képes kiverni a biztosítékot.

A rendező nemrégiben Chris Wallace beszélgetős műsorának vendége volt, ahol szóba került az is, hogy mit szól a rajongói kritikákhoz. A műsorvezető kifejezetten arra volt kíváncsi, hogy Quentin Tarantino miként viszonyul azokhoz a véleményekhez, miszerint filmjeiben túl sokszor hangzik el az a bizonyos N-betűs szó.

Quentin Tarantino rövid és lényegre törő választ adott: "Nézzenek valami mást." Aztán még hozzátette: "Ha bajod van a filmjeimmel, akkor azok nem kell megnézned. Valószínűleg eleve nem is neked készítettem őket."

A rendező 2012-es filmje, a Django elszabadul kiváltképp hírhedt arról, hogy rengetegszer elhangzik benne az N-betűs szó. Egészen pontosan 110 alkalommal, amiért elég sok kritika is érte amellett, hogy egyébként a kritikusok és a rajongók többsége is imádta.

Ezzel kapcsolatban a film főszereplője, Jamie Foxx is megvédte a forgatókönyvet, amiről azt nyilatkozta még korábban, hogy bár valóban rengetegszer szerepelt benne az N-betűs szó, az első perctől kezdve értette az egészet. Csatlakozott hozzá Samuel L. Jackson is, aki Quentin Tarantino szinte mindegyik filmjében szerepelt. Ő is arról beszélt, hogy ha nem hagyod egy írónak, hogy bizonyos szavakat az emberek szájába adjon, akik a saját etnikumukat képviselik, akkor az egész hazug lesz, nem lesz őszinte.