81 Tűnj el!  (2017)

Az utóbbi tíz évben a Blumhouse valóságos márkává nőtte ki magát a horrorfilmek műfajában, a stúdió vezérkoncepciója ugyanis a kezdetektől fogva az volt, hogy alacsony költségvetésű, eredeti, ugyanakkor akár franchise-ként is bővíthető filmeket vigyen a mozikba.

Így kerültek a terítékre az elmúlt évek folyamán olyan kultikussá vált darabok, mint a ParajelenségekA bűn éjszakája, a Tűnj el!, a Boldog halálnapot!, illetve legújabban A láthatatlan ember. Mindezek közül talán mégis a legkiemelkedőbbnek Tűnj el! mondható, amely ráadásul Jordan Peele első rendezése, amely valóságos fenoménnak számít.

Nem is csoda, ha sokan megnéznének egy további folytatást, a Bloody Disgusting magazinnak adott interjújában maga a stúdió elnöke, Jason Blum árulta el, milyen új megjelenésekre számíthatnak a rajongók, illetve mik is a feltételei egy esetleges folytatásnak.

„Ha bárki azt mondaná nekem, hogy szeretné elkészíteni a folytatás, nem igazán érdekelne, ha viszont maga Jordan keresne meg ezzel, benne lennék. Szóval, csakis rajta múlik, de az igazat megvallva, nem hiszem, hogy további tervei lennének a filmmel” – jegyezte meg Blum.

Bár számos tanulságot le lehet szűrni a Blumhouse irányvonaláról, sajnos azonban nem minden tőlük érkező produkció váltotta be a nézők reményeit, az viszont tény, hogy a stúdió vezérelvei közé tartozik, hogy a rendezőket és forgatókönyvírókat a kreatív megoldásra sarkallják a sokszor igencsak alacsonyra vett büdzsével, és lássuk, olykor ez valóban tud működni.