Megkezdődött a visszaszámlálás a Mortal Kombat premierjéig, a film az idei év legnagyobb várományosának számít, amely már az előzetesek alapján is rendkívül brutálisnak ígérkezik, a film egyik sztárja, Mehcad Brooks szerint mindezeken túlmenően egy igazán tartalmas sztorit sikerült összehozni a készítőknek.

Brooks a történetben Jackson “Jax” Briggset alakítja, a The Rootnak adott interjúban pedig a színész azt is elmondta, miért is volt problémás az 1995-ös Mortal Kombat, és hogy ezzel szemben miben változtat az új feldolgozás.

Briggs szerint ugyanis Christopher Lambert kasztingolása annak idején Raiden szerepére túlságosan ellentmondásosnak számít, hiszen egy ázsiai származású karakterről van szó, egy fehér színész szerződtetése pedig enyhén szólva sem volt egy észszerű megoldás.

“Christopher Lamber egy fantasztikus színész, de Hollywood túl hosszú ideig mosta tisztára Amerika bigott szennyesét” - nyilatkozta a színész, majd azt is hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem a színészek személyével van problémája a korábbi Mortal Kombat szereposztásával kapcsolatban.

Briggs elmondása szerint Simon McQuoid rendezése nagyban változtat ezen, hiszen a történet is nagy hangsúlyt fektet a színes nemzetiségű és etnikumú emberiség összefogására egy túlvilági erővel szemben.

A hamarosan debütáló Mortal Kombatban egyébként  Tadanobu Asano japán színész és zenész alakítja Raident.