Nem kis felháborodást keltett a Trónok harca rajongóinak körében, hogy a Sárkányok háza első epizódja főcímdal nélkül indult. Az HBO a második rész felvezetőjében már előrukkolt az “új” főcimdallal, viszont sokan ezzel sincsenek megelégedve.

Az ikonikus dallamok köszönnek vissza ugyan a rövid bejátszásban, a képi világ viszont teljesen megváltozott. Westeros térképének kibontakozása helyett a régi Valyria modelljét láthatjuk, amelyen keresztül ömlik a vér.

“Egy spin-off sorozat nem használhatja csak úgy annak a sorozatnak a főcímdalát, amelyből levált. Hol lennénk mi, mint társadalom, ha a Frasier csak a Cheers főcímdalát használná újra?” - írja egy bizonyos Dave Itzkoff a Twitteren.

“A Sárkányok háza főcímdal semmit sem ért számomra... a látvány olvashatatlan volt... és legalább a Trónok harca főcímdalának egy variációját kellett volna használniuk…” - írja Jake John.

A folytatásban Viserys király egy újabb nehéz döntést kénytelen meghozni, bár egyelőre nem szeretnénk többet elárulni a cselekményről, annyi bizonyos, hogy már most kezd egyre jobban kibontakozni egy baljóslatú történet.