A Cineteca Nacional Mexikó nemzeti filmtára, amelyet 1974-ben alapítottak, és amely kulcsfontosságú szerepet tölt be a filmművészet megőrzésében és dokumentálásában.

Az intézmény Twitter-fiókja több mint 3 millió követővel büszkélkedhet, az elmúlt héten azonban egy azonos névvel rendelkező csaló fiók keltett nagyobb felháborodást. A profilon ugyanis nemrégiben az alábbi bejegyzést tették közzé:

“Szeptember 2-án, pénteken, 17:00 órakor a 2-es teremben Philip Seymour Hoffman észak-amerikai színésszel beszélgetünk egy Ouija-tábla segítségével.” 

Az Ouija, más néven szellemtábla vagy beszélő tábla egy olyan eszköz, amelyet a spiritiszták használnak, akik úgy hiszik, hogy kommunikálni tudnak az elhunytakkal. A szóban forgó tweetre több mint kétezer reakció érkezett, amelyekben főként ízléstelennek és felháborítónak találták, hogy a 2014-ben elhunyt Hoffman halálával viccelődnek.

Philip Seymour Hoffman mindössze 46 éves volt, amikor 2014. február 2-án holtan találták manhattani lakásának fürdőszobájában.