Film készülhet a Trónok harcábólA kép forrása: Photo © Home Box Office (HBO)

Egész estés mozifilm készülhet az HBO rendkívüli népszerűségnek örvendő, Trónok harca című sorozatából. Charles Dance, aki a szériában Tywin Lannistert alakítja, a The Daily Beastnek adott interjújában elmondta, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások egy önálló filmről, azt azonban még ő sem tudja, hogy a többkötetes történet mely részét dolgoznák fel.

Nem ez az első alaklom, hogy felmerült a Trónok harca-film lehetősége. George R. R. Martin, a sorozat alapjául szolgáló A tűz és jég dala regényciklus szerzője tavasszal arról beszélt, hogy számtalan ötlete lenne, hogyan lehetne kitágítani a Trónok harca univerzumát a mozivásznon.  Martin a negyedik évad New York-i premierjén is pedzegette a témát, amikor is azt mondta, minden azon múlik, hány évados lesz a sorozat. Mivel a kötetek léptékeikben egyre nagyobbak és nagyobbak, az író úgy vélte, eljöhet az idő, amikor szükség lesz hozzávetőlegesen 100 millió dollárra, amit egy egész estés film finanszírozására fordíthatnának. Felmerült továbbá a Dunk and Eggs spin-off trilógia megfilmesítésének lehetősége is, mely a Trónok harca története előtt 90 évvel játszódik. A szerző eleve arról beszélt, hogy ezeket a novellákat akár önálló filmként is el tudná képzelni.

Bár az utóbbi időkben elhalkultak az esetleges Trónok harca-film körüli pletykák, Dance szavai alapján úgy tűnik, valami készülődik a kulisszák mögött. Persze kérdéses, hogy mennyire tenne jót a szériának egy filmes adaptáció, ugyanis a sorozat egyik erőssége éppen az, hogy karakterei és története nincs beszűkítve két órába, vagyis van idő Martin komplex univerzumának felépítésére. Éppen ezért már eleve az sem egyértelmű, valóban van-e értelme egy önálló mozifilmnek, és ha igen, mit tudna hozzátenni a szériához.

Charles Dance-t legközelebb a Benedict Cumberbatchnevével fémjelzett Oscar-esélyesnek tartott Kódjátszma című filmben láthatjuk.