A 2016-os, az akciófilmes magányos hős zsáneren fantasztikusat csavaró, A könyvelő végre visszatér! A könyvelő a 2016-os mozibemutatón világszerte 155 millió dolláros bevételt hozott, majd az azt követő év digitálisan legtöbbet kölcsönzött filmje lett.

Ben Affleck, Jon Bernthal, J.K. Simmons és Cynthia Addai-Robinson szerződést kötöttek, hogy visszatérjenek a Gavin O'Connor rendezte akcióthriller folytatására, amelyen az Amazon MGM Studios Affleckkel és Matt Damon Artists Equityjével közösen dolgozik.

Ez lesz a két cég negyedik közös projektje. Eddig olyan filmek kötődnek együttműködésükhöz, mint például a Golden Globe-jelölt sportmarketing-dráma, az Air – Harc a legendáért.

Egy kis emlékeztető

Az első film főszerepében Affleck egy autista, magasan képzett könyvelőt - Christian Wolff - alakított, aki bűnszervezetek törvényszéki könyvelőjeként kettős életet él. Amikor ellentmondásokat fedez fel egy törvényes robotikai cégnél, a csalás veszélyes hálójában kell eligazodnia, miközben egy lépéssel a törvény és a bűnöző ügyfelei előtt kell maradnia.

Bernthal játszotta Christian biztonsági céget üzemeltető testvérét, Braxet, Simmons pedig Ray Kinget, a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Bűnüldözési Hálózatának igazgatóját. Addai-Robinson Marybeth Medina szerepét kapta, aki egy feltörekvő pénzügyminisztériumi ügynök, akinek az a feladata, hogy feltárja "A könyvelő" néven ismert titokzatos alak valódi személyazonosságát.

A folytatásban

A folytatás cselekménye akkor lendül mozgásba, amikor Medina egykori főnökét ismeretlen bérgyilkosok megölik, és a nő kénytelen kapcsolatba lépni Christiannal, hogy megoldja a gyilkosságot. Elidegenedett, de rendkívül halálos bátyja, Brax segítségével Christian zseniális elméjét és nem éppen legális módszereit alkalmazza, hogy összerakja a megoldatlan rejtélyt. Ahogy egyre közelebb jutnak az igazsághoz, a trió magára vonja a legkegyetlenebb gyilkosok figyelmét - akiknek mind az a szándékuk, hogy véget vessenek a keresésüknek...

akció | dráma | krimi | thriller

Christian Wolff egy matekzseni, akinek több érzéke van a számohkoz, mint az emberekhez. Egy kisvárosi irodista álcája mögött szabadúszó könyvelőként dolgozik a világ... több»