Bő tíz évvel ezelőtt jóval sűrűbb volt a programja Robert Downey Jr.-nak, hiszen épp ekkor indították útjára Vasemberrel a Marvel moziverzumot, de közben leforgatták a Sherlock Holmes és a Sherlock Holmes: Árnyjáték kaland-krimiket is. Aztán a színész szinte minden idejét lekötötte a páncélos hősködés, így a mesterdetektív története a második rész végének magas labdája ellenére sem tudott trilógiává bővülni. De most már egyre közelebb a nap, amikor végre megérkezik a harmadik rész, amelyben nem csak ő és Jude Law, de több más korábbi szereplő is visszatér.

Így jó esély mutatkozik rá, hogy az Irene Adlert alakító Rachel McAdams is újra felbukkan, de mellette egészen biztosak lehetünk benne, hogy a második rész más fontos alakjai is szerepelni fognak. Így számíthatunk Moriarty professzor visszatérésére – természetesen Jared Harris személyében –, valamint a hírek szerint Noomi Rapace is újra Madame Sizma bőrébe bújhat.

Természetesen a Sherlock Holmes 3 forgatókönyve és így története is hétpecsétes titok, így egyelőre csak a találgatások mennek, hogy miről is fog szólni, illetve hogyan kapcsolódik majd a tíz évvel korábbi első két részhez. Mert, hogy kapcsolódni fog, abban egészen biztosak lehetünk, és nem csak a visszatérő szereplők miatt.

Egyes források szerint az események évtizedekkel később fognak játszódni, és már nem London, sőt, még csak nem is Európa lesz majd a helyszín, hanem a vadnyugat. Bár ezt azért elég nehéz elképzelni. Sherlock aktuális ellenfele viszont visszatérése dacára nem Moriarty professzor lesz, hanem egy egyelőre meg nem nevezett iparmágnás, akinek a szerepére állítólag Oscar Isaacet nézték ki a készítők.

A Sherlock Holmes 3 rendezői székét viszont biztosan nem az első két részt jegyző Guy Ritchie foglalja majd el, hanem Dexter Fletcher.

akció | kaland | krimi | misztikus | thriller

A világhírű Sherlock Holmest  a földkerekség legjobb magándetektívjeként tartják számon. Nem egyszerű túljárni az eszén, ám úgy tűnik, hogy ezúttal emberére akadt.... több»