George Lucas elképzelései alapján Darth Maul lett volna az új Star Wars filmek főgonosza

Kétségtelen, hogy Darth Maul az egyik legmenőbb Sithnek számít a Star Wars történetekben, George Lucas pedig jóval nagyobb szerepet szánt neki abban az esetben, ha ő készítette volna a folytatást.

A Skywalker saga lezárása a Disney égisze alatt készült el, és George Lucas ötletei végül a kukában végezték. Holott a legendás rendező is megtervezte a maga trilógiáját, mielőtt eladta volna a Lucasfilmet a Mickey egeres stúdiónak, mely lehetett volna jobb vagy rosszabb, de az biztos, hogy nagyon máshogy festett volna. 

Korábban már kiderült, hogy Lucas eredeti tervei közt szerepelt, hogy Leiából Jedit faragjon, de azt talán keven tudják, hogy már a trilógia főgonoszáról is elég határozott elképzelései voltak. Aki bizony nem egy új arc lett volna.

Paul Duncan tavaly megjelent The Star Wars Archives című kötetében olyan részleteket is elárul, hogy Lucas elképzelései szerint Darth Maul a Birodalom összeomlása után egy alvilági vezető szerepét töltötte volna be. Leia hercegnő az új Köztársaság kiépítésén fáradozott volna, miközben kénytelen szembeszállni Maul sötét erőivel, Luke Skywalker viszont sikeresen megalapítja és felvirágoztatja a Jedik új rendjét.

Vajon ez a sztori jobb fogadtatásra talált volna a rajongók körében, mint az új trilógia. Ez az a kérdés, amire sosem kapunk már választ.

 

George Lucas wanted Maul has the big bad guy of the Sequels, this is from the new book Star Wars Archives Episode 1-3 The Prequels with new interviews from Lucas from r/StarWarsLeaks