Sir Ridley Scott tervezett Gladiátor folytatása a hírek szerint jól halad a szereposztási folyamattal.

A 85 éves filmes már dolgozik a 2000-es eposz folytatásán, amelyben Russell Crowe játszotta a főszerepet, mint Maximus egykori római hadvezér, aki bosszút áll, miután rabszolgasorba kényszerítették, és a Puck News új jelentése szerint a film fejesei most a főszereplőket keresik. Scott korábban megerősítette, hogy a forgatókönyv készen van, de sűrű időbeosztásában próbál időt találni a projekt beindítására.

Múlt hónapban a hírek szerint az új film Lucius történetét követi majd - Joaquin Phoenix zsarnok karakterének, Commodusnak az unokaöccsét, akit az első filmben Maximus mentett meg. Connie Nielsen - aki Lucius édesanyját, Lucillát alakította - állítólag visszatér, akárcsak Djimon Hounsou, aki a rabszolgakereskedők által otthonából elrabolt Juba szerepét játszotta. 

A 2021-es beszélgetésen Scott ragaszkodott ahhoz, hogy a Gladiátor folytatása lesz a következő a listáján, amint befejezte a Napóleon munkálatait - amelyben Phoenix alakítja Napóleon Bonaparte francia katonai parancsnokot, és amely még idén megjelenik az Apple TV Plus-on. Scott az Empire magazinnak így nyilatkozott: "A következő Gladiátort már most íratom. Szóval, amikor a Napóleon elkészül, a Gladiátor is készen áll majd."

A rendező korábban bevallotta, hogy az eredeti film forgatása előtt valójában nem sokat kutatott. A következőket mondta a The Independentnek: "Az emberek azt kérdezik: Mit kutattál a Római Birodalomról?. Azt mondtam: "Semmit". Megnéztem néhány képet, és azt gondoltam: "Hadd működjön". 

"A legnagyobb befektetés, amit valaha is tettem a karrierem során, az volt, hogy egy rendkívül jó művészeti iskolába jártam. És ez táplált engem egész életemben. Soha nem jártam filmes iskolába. Így aztán megnézek néhány képet, és máris átalakulok. Én így dolgozom."

Az eredeti film lenyűgöző 11 Oscar-jelölést és ebből öt győzelmet gyűjtött be, köztük a legjobb film és a legjobb színészi alakítás díját Russellnek, akinek karaktere a film végén korai halált halt. Crowe bevallotta, hogy majdnem visszautasította a Gladiátort, de amint Walter Parkes producer elmondta neki, hogy Scott ül a rendezői székben, eléggé felkeltette az érdeklődését ahhoz, hogy tárgyalásokat kezdjen.

A színész így nyilatkozott a Variety-nek 2020-ban: "Elolvastam a forgatókönyvet, és azt gondoltam, hogy ez nem film. De aztán Parkes azt mondta: "Kr. u. 184-ben járunk, te egy római hadvezér vagy, és Ridley Scott fogja rendezni. És ez elég volt ahhoz, hogy beszélni akarjak Ridley-vel."

91 Gladiátor  (2000)

akció | dráma | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus... több»