Guillermo del Toro a Keresztapa stílusában rendezne Jabba-filmetA kép forrása: joblo.com

Jabba Guillermo del Toro kedvenc karaktere a Star Warsból, és szívesen készítene hozzá önálló filmet a Keresztapa stílusában.

Guillermo del Toro a Yahoo! Movies-nak adott interjújában felajánlotta, hogy szívesen megrendezné az önálló, a Star Wars univerzumban játszódó Jabba-filmet, és már ötlete is van, miként látna hozzá. A rendező elmondása szerint kedvenc karakterét hamisítatlan maffiafilm-stílusban vinné vászonra. Del Toro konkrétan az inspirációja forrásául A keresztapa-t említette. Azt azért hozzátette, hogy csak abban az esetben vállalná el a filmet, ha kellően szabad kezet kapna a Diney-től. A rendező önironikusan azt is megjegyezte, hogy azért Jabba a kedvenc szereplője, mert külsőre ő hasonlít hozzá a legjobban.

Bár a Disney jelenleg három Star Wars-filmen dolgozik párhuzamosan, az ő részükről eddig nem merült fel hivatalos formában, hogy Jabba karaktere is önálló produkciót kapjon. Ami az antológiafilmeket illeti, hamarosan kezdődik a Rogue One forgatása, melynek története szerit egy csapat lázadó kísérletet tesz a Halálcsillag ellopására. Ezt követi majd a Han Solo-film, és a pletykák szerint egész estét produkcióban térhet vissza a vászonra Obi-Wan Kenobi is, akit Ewan McGregor alakítana.

Guillermo del Toro következő filmje, a Jessica Chastain, Tom Hiddleston és Mia Wasikowska főszereplésével készülő Bíborhegy október 15-én debütál a hazai mozikban.