90 éves korában elhunyt Mike Hodges (galériánkban) az Öld meg Cartert!, Az átprogramozott ember és a Flash Gordon brit rendezője.

A filmmogul közeli barátja, Mike Kaplan elárulta, hogy szombaton halt meg dorseti otthonában. Halálának okát egyelőre nem erősítették meg.

Pályafutását az Öld meg Cartert! megírásával és rendezésével kezdte, amelynek főszerepét Sir Michael Caine játszotta. Mindmáig ezt a produkciót tartják minden idők egyik legjobb brit gengszterfilmjének. Ezután ő vette át Nicolas Roeg helyét a Flash Gordon rendezői posztján.

Matthew Sweet filmrendező a Twitteren írta: "Most hallottam a hírt Mike Hodgesról.

"Egy igazi mester. Egy őrületes, nyughatatlan tehetség. Megkérdőjelezhetetlen munkásság. Imádtam a filmjeit."

Brian Lynch forgatókönyvíró a következőket írta: "Mike Hodges, a FLASH GORDON rendezője elhunyt."

"Végre láttam ezt a filmet a világjárvány idején, és akkora örömet okozott nekem. Azóta többször is megnéztem. Nincs hozzá fogható. Nyugodj békében, uram."

A rajongók és a szakma mellett felesége, Carol Laws, fiai, Ben és Jake Hodges, valamint öt unokája, Marlon, Honey, Orson, Michael és Gabriel gyászolják.

Nyugodjék békében.

krimi | thriller

A rettegett londoni maffiózó, Jack Carter Newcaslte-be utazik fivére temetésére. Miután megérkezik, felébred benne a gyanú, hogy testvére nem balesetben halt meg, és elindul az... több»

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából