Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Öld meg Cartert! (1971)

Get Carter
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Michael Caine
Michael Caine

Videók (1)

 
Phalanx   2016. 06. 03.

legújabb vélemény

0

Szerintem ez egy igazán izgalmas, fordulatokban gazdag, remek film; igazán jól megírt forgatókönyvvel. Lehet, hogy sokaknak brutálisak az egyes jelenetek, de szerintem ezt másként nem lehetett volna megcsinálni. Nekem bevallom sokat jelentett a regén... több»

 
TPetty   2016. 04. 12.

0

Voltak jelenetek a filmben, melyeket egyáltalán nem értettem. Nem voltak egyértelműek a karakterek, sem a szereplők. Michael Caine viszont remekül játszott, miatta mindenképpen érdemes megtekinteni a filmet.

 

Mike Hodges ötlete volt, hogy a híres brit drámaíró, John Osborne játssza el a főgonoszt a filmben.

(Bogi87)
 

A film bemutatója után Michael Caine összetalálkozott azzal a gengszterrel, akiről a film főszereplőjét mintázták. A bűnöző hiteltelennek nevezte a filmet, mivel neki az életben nincs szuperképessége, családja van, akiket nehezen tud csak eltartani. Caine nagyon megrettent, nem mert ellentmondani a gengszternek, inkább mindennel egyetértett.

(Bogi87)
 

A film készítésénél két hangsávot rögzítettek, egyet az amerikai, egyet a brit közönségnek, mert úgy vélték az amerikaiak számára érthetetlen lenne a cockney dialektust.

(Bogi87)
 

Ez volt Alun Armstrong első mozifilmje.

(Bogi87)
 

A filmben látható női meztelenség és az erőszak ábrázolás miatt a film először X-besorolást kapott, később R-re változtatták a minősítést.

(Bogi87)