Gyermekboncolás, belsőségek és Kristen Stewart: Álló óvációval fogadták a sokkoló horrort

David Cronenberg nem viccelt, amikor azt mondta, hogy nagy valószínűséggel sokan nem bírják majd végignézni legújabb filmjé. 

Bemutatásra került a cannes-i filmfesztiválon a Crimes of the Future-t, amelynek vetítéséről csakugyan sokan kénytelenek voltak távozni a film rendkívül felkavaró vizuális tartalma miatt, a produkciót viszont még így is hétperces álló ovációval fogadták.

A Crimes of the Future szereplői nem éreznek fájdalmat, gyönyört viszont annál inkább borzalmas és gyomorforgató sebészi beavatkozásoktól. A történet főszereplője egy performanszművész, aki sajátos mutatványaival “szórakoztatja” a nagyérdeműt. Különböző műtéteket hajtanak végre rajta, amelyek során eltávolítanak bizonyos szerveket…vagy épp újakat növesztenek.

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, mivel a filmben gyermekboncolás és belsőségek is láthatók, illetve olyan jelenet is akad, amelyben a szereplők egymás nyílt sebének nyalogatásával okoznak szexuális örömet.

A vetítésről egyébként öten sétáltak ki, a kritikusok közül viszont mindenki a helyén maradt, ez persze nem változtat azon, hogy Cronenberg filmje még így sem egy könnyen emészthető alkotás.

A Crimes of the Future-t június harmadikán mutatják be az amerikai mozik, a főbb szerepekben pedig  Kristen Stewart, Viggo Mortensen és Léa Seydoux láthatók.

dráma | erotikus | horror | sci-fi

A közeljövőben az emberek fejlődésük során megpróbálnak majd alkalmazkodni a szintetikus környezethez. Míg egyesek kihasználják a transzhumanizmusban rejlő korlátlan... több»