Gyilkosság vádjával letartóztatták az NCIS: Los Angeles stábtagját, a forgatásról vitték be a rendőrök

Két szórakoztatóipari kapcsolatokkal rendelkező férfit tartóztattak le a Los Angeles-i kórházakból kidobott két nő kábítószer-túladagolásos halálának ügyében. A férfiakat többek között gyilkossággal és utólagos bűnrészességgel vádoltak - jelentette szerdán az Associated Press.

A 40 éves David Brian Pearce-t gyilkossággal és kétrendbeli, kábítószerrel való visszaéléssel vádolták meg - közölte a Los Angeles megyei kerületi ügyészség. A 42 éves Brandt Osbornt gyilkosságban való bűnrészességgel vádolták meg.

Osbornt, a feltörekvő színészt az NCIS: Los Angeles című sorozat forgatásán vették őrizetbe decemberben Hollywoodban. A 42 éves férfi nem tartozott a stábhoz, és állítólag háttérszínészként dolgozott. Osbornt eredetileg emberölésben való bűnrészesség miatt vették őrizetbe.

Pearce-t decemberben tartóztatták le, és 1 millió dollár óvadék ellenében tartották fogva emberölés gyanújával. A 2007 és 2020 között hét nő ellen elkövetett szexuális zaklatás vádja miatt már bíróság elé állt. Bár a média beszámolói színészként és producerként emlegetik, és iparági rendezvényeken fotókon is feltűnt, azt nem lehetett azonnal megállapítani, hogy volt-e törvényes kapcsolódása bármilyen filmes vagy televíziós közeghez.

Pearce ügyvédjét, Jacob Glucksmant szerda este nem sikerült elérni. Korábban azt mondta a LA Timesnak, hogy ügyfele "határozottan tagadja, hogy bármi köze lenne ezeknek a nőknek a szerencsétlen halálához".

A 24 éves Christy Giles modellt és barátnőjét, a 26 éves építészmérnököt, Hilda Marcela Cabrales-Arzolát a jelentések szerint utoljára egy kelet-los angelesi raktárpartiban látták. A hatóságok úgy vélik, hogy ezután Pearce városi házába mentek. A nyomozók szerint mindkét nőnek kábítószert adtak, és túladagolták magukat.

Gilest holtan találták a Culver City-i Southern California Hospital előtt, miután egy rendszám nélküli autóban ülő maszkos férfiak kitették őt ott - közölte a rendőrség. Cabrales-Arzolát a Kaiser Permanente West Los Angeles-i kórházban hagyták, ahol 11 nappal később meghalt, miután levették az életfenntartó gépekről.

A Los Angeles megyei halottkém megállapította, hogy a nők túladagolásban haltak meg, és többféle kábítószer volt a szervezetükben. A kábítószerek között Giles esetében kokain és fentanil, barátnőjénél pedig kokain és ecstasy volt.