Mindig is szerettem a kedves, aranyos, megmosolyogtató, egyszerű, de mégis tartalmas szórakozást nyújtó meséket. Ezekből próbáltam meg valamennyit előkotorni és nosztalgiázni.

#25

családi

Démusz ráveszi a Kandúrvarázslót, Bogumlit, hogy ismét szánjon időt a tudományára. Bogumilt végül rábólint a dologra, ennek vissza a vadmalacok nem örülnek túlságosan. A... több»

Kunkori malac kalandjai.
#24

családi

Tapsikáné elhatározza, hogy öreg korára bevonul az illabereki vadaskertbe. Ahhoz azonban, hogy megvásárolhassa jól védett "ketrecét", pénzre van szüksége. Elhatározza, hogy... több»

Eladó. De hol van?
#23

családi

Eltűnnek az aranyalmák a király kertjéből, mióta új királyné került a trónra. Mindenki elalszik, aki őrzi a fát, csak Árgyílus királyfi nem. Ő meglátja az almatolvajt, aki... több»

Hová lettek az almák?
#22

családi

Csipike, az erdei manó meg van győződve arról, hogy nélküle megállna az élet. De saját kárán kell megtanulnia: jó, hogyha az ember tisztában van saját helyével a világban.

Senki sem nélkülözhetetlen.
#21

játékfilm

A szürke egerek csak liszteseknek hívják annak a fehér egércsaládnak a tagjait, akikkel a véletlen egy fedél alá kényszerítette őket. A fehér egerek viszont kizárólag úgy... több»

Lisztesek és mákosok,avagy Soma és Fruzsi kalandjai.
#20

családi

Csupafült sokat csúfolják társai, aggályos tisztessége miatt. Becsületessége azonban elnyeri jutalmát és azt is bebizonyítja, hogy ez nem azonos a gyávasággal. Ugyanis ő... több»

Csupafül kalandjai.
#19

családi

Marci és Anikó összevesznek a hintán. A kapitány horgászni viszi Marcit, Bernát pedig Anikót és a halból közösen halászlét főznek. Mire kész a halászlé, a két gyerek... több»

A Kapitány és a gyerekek kalandjai.
#18

animáció

A STOP! Közlekedj okosan! című animációs kisfilm közlekedési tanácsokat tolmácsol érthető és kedves formában a legkisebb tévénézőknek.

Bodrogi és Váradi. Kutya és Cica.
#17

88 Mekk Elek az ezermester  (1980)

(3) (2)

animáció | családi | rövidfilm | szatíra | vígjáték

Mekk Elek korunkban Misi mókus és Süsü mellett a magyar bábfilm-történet halhatatlan figurái közé tartozik, s ez talán nem is annyira az egyébként kitűnő animátorok... több»

Remekelek, mekk, mekk!
#16

családi

Mazsola, a huncut kismalac testvért kap Tádé személyében. Irigykedve és ellenségesen fogadja az új jövevényt, s nem tudja elfogadni, hogy Manócska éppúgy szereti, mint őt.... több»

Aranyos kis bábok.
#15

animáció | családi

Mirr-Murr egy bátor macska, aki hajléktalan cicatársával, Oriza Triznyákkal különféle érdekes és izgalmas kalandba keveredik. Csatlakozik hozzájuk még Samu, a kis csacsi és... több»

Rendező: Foky Ottó
Szereplők: Halász Judit
Oriza Triznyák, a nagy haver.
#14

87 Süsü, a sárkány  (1976)

(9) (2)

animáció

Süsü nem egy tipikus sárkány. Ő a híres egyfejű, aki társaival ellentétben nem támad emberekre, nem próbál várakat bevenni. Helyette inkább pillangókat kerget és álmodozik.... több»

Rendező: Szabó Attila
Nem is kell többet mondanom.
#13

84 Futrinka utca  (1979)

(2)

családi

A Futrinka utca című bábsorozat egy mesebeli kis utcácska lakóinak életével ismerteti meg a kis nézőket. Itt él Cicamica, Böbe baba, Morzsa kutya, Kacsa Karola, Mókus bácsi,... több»

Böbe baba, Cicamica, Morzsa Kutya, Kacsa Karola, Tyúkanyó, Róka kalandjai...
#12

animáció

Misi Mókus az iskolában, amíg a többiek szorgalmasan magolják a mókustankölteményt, megeszi a tananyagot. A következményektől félve világgá megy...

Kalandok a nagyvilágban.
#11

családi

Főhősünk, Misi Mókus az erdő egyik hatalmas fájának tágas, kényelmes odvában született négy kistestvérével együtt. Négyük közül ő volt a legelevenebb és a legnagyobb is.... több»

Rendező: Foky Ottó
Kinek a farka fekete?
#10

családi

A bábfilmsorozat főhőse egy roppant okos sündisznó, aki rendszeresen túljár a haragos Mackó bácsi eszén. Számos kalandon vergődik át, majd szerelmes lesz Tüske Ágiba. A... több»

Rendező: Kende Márta
Szegény Mackó bácsi.
#9

animáció

Egy mackócsalád, azaz Dörmögőék kalandjaival ismerkedhetünk meg. Dörmi Apó és Dörmi Anyó három huncut kisbocsot nevel – Bercit, Marcit és Borkát –, akik minden nap... több»

Dörmi Apó, Dörmi Anyó, Borka, Marci, Berci...
#8

NA Varjúdombi mesék  (1978)

(3) (1)

animáció

Aki a térképen keresi Varjúdombot, nem találja meg, csak az olvasók és televíziós nézők emlékezetében. Ez a harminc éve ismert könyv és televíziós sorozat az elmaradt... több»

Rendező: Foky Ottó
Bánffy és Gálvölgyi.
#7

családi

A Süni és barátai című bábsorozat négy jó barát kalandjait meséli el. Az események rendszerint az okos és megfontolt Süni otthonában játszódnak, ahol Röfi, a makacs és... több»

Négy kis főszereplő.
#6

animáció

Magyar rajzfilm sorozat Kék egér kalandjairól. több»

Rendező: Nagy Gyula
Szereplők: Fekete Zoltán
Vagdossunk!
#5

családi

Lóti és Futi, a két egész alakos bábfigura olykor összezörren egy-két dolgon, de alapjában kedvelik egymást. Az ő színes kalandjaikkal ismerkedhetünk meg.

Rendező: Szabó Szonja
Szereplők: Csőre Gábor, Elek Ferenc
Mindig haragban.
#4

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Csukás István meséje ezúttal Afrikába kalauzol el bennünket, ahová egy pelikán csőrében jut el Robi, a magányos kisfiú és Töf-Töf, a játék elefánt. A majomkenyérfán... több»

Rendező: Cakó Ferenc
Szereplők: Szombathy Gyula
Afrikai kalandok...
#3

84 Krisztofóró  (1993)

(2)

animáció

Krisztofóró lovag és paripája, a beszélő ló, nevesítve Treffhetes fantasztikus, ámde annál aranyosabb pár perces kalandjai. Ahogy Gálvölgyi János megszólaltatja a lovagot, a... több»

A hős lovag és beszélő lova.
#2

animáció | rövidfilm | vígjáték

Zénó, a csetlő-botló gyurmafigura újabb története a hírekhez kötődik.

Rendező: Cakó Ferenc
Alakváltó.
#1

87 Sebaj Tóbiás  (1983)

(2)

animáció

Tóbiás egy kedves, szeretnivaló figura, aki mindig saját magát keveri bele a legfurcsább helyzetekbe, de közben sosem veszti el vidámságát és jókedvét, mert testének alakját... több»

Rendező: Cakó Ferenc
Átváltozás...