Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Süsü, a sárkány (1976)

Süsü, a sárkány
Filmadatlap
 
6
Szereplők
11
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 
JRD   2022. 03. 29.

legújabb vélemény

1
The Best

Az üstökös az égen! A zamat a vaníliafagyiban! A csillagfény az éjszakában! Ez a Süsü! A legjobb mesefilm, mely stílusában, történeteiben és Süsü hangjában magasan a legjobb. Süsü hangját Bodrogi Gyula kölcsönözte. Maga a sorozat bájos, aranyos, édes, gyermekközpontú, de felnőtteknek is remek szórakozást nyújt! Minden egyes résznek megvan a maga tanulsága. Látványban összeszedett, de nem túlspilázott. Mindenképpen érdemes a figyelemre, sőt. Magam részéről etalonként állítanám a Pom Pom meséivel, A magyar népmesék sorozattal és a többi remek magyar rajzfilmmel együtt a következő filmes nemzedéknek... Mert a Süsü egyedi és korszakalkotó a magyar filmtörténelemben. Szóval, nézd meg! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
indingo   2019. 03. 22.

1

Sok gyermek kedvenc bábfigurája Süsü, aki mindig tanulságos kalandokba keveredik és szerez élettapasztalatot a sorozat epizódjai alatt.

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 01.

1

Kesztyűs bábtechnikával készült remekmű, ami a mai napig aktuális és megunhatatlan. Mondanivalója, látványvilága, szereplői, minden-minden tökéletesen klappol. A két fő szinkronhang Bodrogi Gyula (Süsü) és Sztankay István (királyfi). A zene természet... több»

 
babsy88   2016. 08. 07.

0

Nagyon szerettem a bábos meséket, Süsü volt az egyik kedvencem, nagyon tetszik a zenéje, de már kinőttem belőle.

 
Robinson76   2020. 04. 11.

0
A magyarok kedvenc sárkánya

A magyar bábfilm készítés koronázatlan királya, nincs olyan gyermek, sőt felnőtt sem, akinek be kellene mutatni ezt a remekművet. Szuper történet, szép díszlet, kitűnő kivitelezés, és a zene már csak hab a tortán...

 
tvmérnök   2016. 08. 14.

0

A "Süsü, a sárkány" legendája lett több generációnak. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint a többiek , vagyis MÁS, az nem biztos, hogy ellenség.

 
nagysar   2017. 12. 13.

0

Úgy rémlik gyerekkoromban szerettem ezt a mesét, Süsü hangját, a bábokat. Annyira azért nem hagyott mély nyomot, hogy nosztalgiázzak rajta, de a főcmídalt azóta is el tudnám énekelni :))

 

Lévai Sándor volt a bábtervező

(lolita13)
 

Az együgyű sárkány, Süsü eredeti szülőatyja Miroslav Nastosijevic szerb szerző.

(tvmérnök)